Mainos

Marie Antoinetten helmet myyntiin

Mestatun Ranskan kuningatteren tavarat ovat todella harvinaisia. Helmet ovat kuuluneet samalle perheelle yli 200 vuotta.

Marie Antoinettelle kuuluneet helmet myydään huutokaupassa joulukuussa Lontoossa.

Kaulanauhan, johon Marie Antoinettelle kuuluneet helmet on upotettu, uskotaan maksavan huutokaupassa vähintään 500 000 euroa. Korussa on kaikkiaan 21 pisaranmuotoista harmaata helmeä.

- Helmet ovat kuulunut samalle sukulle yli 200 vuotta eikä niitä ole koskaan aikaisemmin huutokaupattu. Korua on pidetty ja hoidettu hyvin ja helmet ovat erinomaisessa kunnossa, Christie's-huutokauppakamarin asiantuntija Angela Berden kertoo.

Vallankumouksen pyörteissä 1793 mestatun entisen Ranskan kuningattaren tavaroita on säästynyt jälkipolville erittäin vähän.

- Marie Antoinettelle kuuluneita tavaroita tuhoutui paljon Ranskan vallankumouksessa, joten on aivan fantastista, että voimme yhä ihailla tätä kaulanauhaa, Berden sanoo.

Helmet ovat vuodelta 1780. Kaulanauha niistä tehtiin vuonna 1849

Marie Antoinette oli syntyjään Itävallan keisarinnan Maria Teresian tytär, joka naitettiin Ranskaan kruunperillisen, tulevan kuninkaan Ludvig XVI:n puolisoksi. Keisarinna Maria Teresian kaikkien lasten avioliitot palvelivat poliittisia tarkoitusperiä. Marie Antoinetten veljestää tuli Itävallan keisari Joosef II:n sisar.

Marie-Antoinetten ylellinen ja tuhlaileva elämä päättyi giljotiiniin Bastiljin aukiolla 1793.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.