Mainos

"Maria" ei ole ainoa uhri – pariskuntaa epäillään muistakin lapsisieppauksista

Kreikkalaisesta romanileiristä on löydetty useita lapsia, joiden alkuperä on epäselvä. Muun muassa brittiläisen Daily Mirror -lehden mukaan viranomaiset epäilevät heidän olevan kansainvälisen lapsikaupan uhreja.

Vyyhti lähti purkautumaan loppuviikosta, kun poliisi teki ratsiaa romanileiriin Farsalassa, Larissan kaupungin lähistöllä Keski-Kreikassa. Poliisin huomion kiinnitti vaaleaihoinen ja sinisilmäinen pikkutyttö, joka ei muistuttanut ulkoisesti lainkaan pariskuntaa, jotka väittivät olevansa tytön vanhemmat. Myöhempi DNA-testi paljasti, että heidän välillään ei ole sukulaisuutta.

Leirissä useita lapsia ilman vanhempia

Pariskunnalla oli yhteensä 14 lasta, joita he väittivät omikseen. Tarkemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että lapsista vain kolme olisi heidän biologisia jälkeläisiään. Tähän ei ole vielä saatu varmuutta DNA-testien avulla.

Vanhempia syytetään lapsikaappauksen lisäksi ainakin syntymätodistusten väärennöksistä sekä perusteettomista perhe-etuuksien nostosta.

Poliisi epäileekin nyt, että eilen otsikoihin nousseen vaaleatukkaisen "Marian" lisäksi kymmenen muuta lasta on kansainvälisen lapsikaupan uhreja. Poliisin mukaan ei ole varmaa onko Maria tytön alkuperäinen nimi. Kreikan poliisi on tehnyt Interpolille avunpyynnön tapausten selvittämiseksi.

"Maria" puhuu vain romanikieltä

Poliisia lähellä olevien lähteiden mukaan noin nelivuotias vaalea tyttö on ollut romanileirissä ainakin kaksi vuota, ja hän puhuu vain romanikieltä. Pidätetty romanipariskunta antoi tytön alkuperästä vaihtelevia selityksiä, tyttö oli löydetty huopaan käärittynä, tuntemattomat ihmiset olivat antaneet lapsen heille ja erään selityksen mukaan tytön isä oli ulkomaalainen.

Tyttö on nyt lastensuojelujärjestön hoivissa. Heidän mukaansa tyttö voi fyysisesti hyvin, mutta on ymmärrettävästi peloissaan ja stressaantunut.

Viranomaiset jatkavat tytön oikeiden vanhempien etsintää ympäri Eurooppa.

(MTV3)

20.10. Kello 8.16: Otsikkoa ja jutun lähdettä täsmennetty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.