Mari Laukkanen itki pettymystään Ylellä: "Minulle saa olla vihainen – kannan paljon häpeää"

Mari Laukkanen itki pettymystään naisten ampumahiihtoviestin maalissa Pyeongchangin olympialaisissa Ylen tv-haastattelussa. Suomi sijoittui 15:nneksi, ja sen ainoat kaksi sakkoa tulivat Laukkasen kolmannella osuudella.

Kaisa Mäkäräinen lähetti Laukkasen osuudelleen viestin ykkössijalla. Laukkasen pystyammunta sakkasi kuitenkin pahasti, ja hän osui kolmesta varapatruunastaan vain yhdellä. Suomi romahti Laukkasen osuuden jälkeen ennen Venla Lehtosen ankkuriosuutta, 12. sijalle.

Laukkanen jäi olympialaisissa aiemmin myös henkilökohtaisilla matkoilla kauas kärjestä. Ampumahiihdon pikakisassa hän oli viidellä sakollaan 64:s ja normaalimatkan kisassa neljällä sakolla 42:s. Eilisessä maastohiihdon parisprintissä hän puolestaan hyytyi Krista Pärmäkosken parina, ja Suomi sijoittui viidenneksi.

– Kyllä tässä aika isoja asioita käydään läpi. Minusta tuntuu, että tämä kaksiviikkoinen on ollut yksi uran vaikeimmista. Paljon haaveita ja työtä on kaatunut tähän, Laukkanen sanoi vuolaasti kyynelehtien. 

– Minulle saa olla vihainen ja minun suorituksiin saa olla pettynyt. Se ei satuta minua eikä se kaada minua. Eikä tämä varmaan minuun kaadu, mutta hirvittävän paljon haaveita on kaatunut.

Laukkanen kertoi kokevansa myös häpeää.

– Häpeää ei urheilussa pitäisi tuntea, mutta sitä on hiipii epäonnistumisen myötä kannettavaksi. Se on ollut aina minun isoin mörköni. Kannan sitä itsessäni paljon mukana.

– Ehkä voin joku päivä todeta, että tälläkin on joku merkitys – mutta ihan just nyt en pysty keksimään, mikä.

Lue myös:

    Uusimmat