Mainos

Mari Kiviniemi keskustan kentän ylivoimainen puheenjohtajasuosikki

Lähes puolet keskustan kenttäväestä kannattaa hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemeä puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Piiritoimikuntien jäsenille huhtikuussa tehdyssä kyselyssä Kiviniemen nimesi suosikikseen 46 prosenttia vastaajista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen puheenjohtajaksi halusi 25 prosenttia vastaajista.

Vähiten kannatusta nauttivat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, joka on tasoissa kansanedustaja Timo Kauniston kanssa. Kumpaakin kannatti kyselyssä 9 prosenttia vastaajista.

Joka kymmenes (11 prosenttia) vastaaja ei kertonut kantaansa.

”Retroa vai rokkia?”

Kentän mielipiteet ehdokas Timo Kaunistosta ovat positiivisia, mutta moni toteaa myös, ettei hänen aikansa ole vielä.

– Ministerikokemuksen puute on suurin miinus, uskoo piiritoimikunnan varapuheenjohtaja Jukka Saarimäki Etelä-Pohjanmaalta. Marjut Kallioinen Etelä-Hämeestä puolestaan toivoo Kaunistosta varapuheenjohtajaa, mikäli puheenjohtajan pestiin ei kannatus riitä.

Kunniapuheenjohtaja Väyrysen kokemusta arvostetaan, mutta koko 80-luvun kestänyttä puheenjohtajauraa osa pitää jopa rasitteena.

- Paavolla on särmikkään poliitikon maine syntynyt siitä, että hän sanoo niin kuin asiat ovat, toteaa Veijo Peltola Uudenmaan piiritoimikunnasta.

Mauri Pekkarista puolestaan pidetään kentällä erittäin kokeneena poliitikkona, jolla on loistavat verkostot ja osaamista.

- Tietopuolisuudessa häntä ei voita kukaan, ei paneelikeskustelussa eikä missään muuallakaan, sanoo Pekkarisen vankkumaton tukija Teuvo Nyman Reisjärveltä Pohjois-Pohjanmaalta. Hänen mukaansa Pekkarinen on uudistuskykyinen ja ehdokkaista paras ottamaan pääministerin tehtävät vastaan.

Mari Kiviniemen osaamista kiitellään. Kiviniemen kannattaja Marjut Kallioinen Forssasta uskoo, että Kiviniemen valinnan myötä avoimuus puolueessa lisääntyisi.

Jukka Saarimäki Seinäjoelta taas toivoo Kiviniemelle lisää johtajan ja kansanvillitsijän karismaa, vaikka pitää tätä vahvana politiikan ammattilaisena.

Kolmasosa haluaa Korhosen jatkavan puoluesihteerinä

Keskustan nykyinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen ei ole vielä ilmoittanut, pyrkiikö hän uusimaan pestinsä.

Kyselyssä Korhosta kannatti 30 prosenttia. Toiseksi eniten kannatusta sai kansanedustaja Mika Lintilä, jota kannatti 17 prosenttia vastaajista. Lintilä ei ole ilmoittanut halukkuudestaan pyrkiä puoluesihteeriksi.

Suomenmaan päätoimittajan Timo Laanisen nimesi suosikikseen 9 prosenttia, vaikka hänen nimeään ei löytynyt kyselyn valmiiksi tarjotulta nimilistalta. Laaninen ilmoittautui kisaan kyselyn jo alettua.

 • MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimitus teki sähköisen kyselyn Keskustan piiritoimikuntien jäsenille huhtikuun puolivälissä. Vastaajia oli 273, vastausprosentti 71.

Lue myös:

Katso Hanna Ruokankaan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.