Mainos

Marcus Grönholmin arki helpottuu

Marcus Grönholm (Kuva: MTV Oy)

Ford on tarjonnut ralliuransa lopettaneelle Marcus Grönholmille työtehtäviä. Grönholm on helpottunut siitä, että arjen minuuttiaikataulu ja jatkuva matkustaminen ovat historiaa.

Ralliurheilu joutui luopumaan yhdestä tähdestään, kun suomalainen Marcus Grönholm päätti lopettaa ajouransa. Tähdeksi Huomenta Suomessa vieraillut Grönholm ei itseään suostu kuitenkaan mieltämään.

- En ole katsonut asiaa siltä kantilta, olen lähinnä hoitanut sen ajopuolen. Toki ralli tarvitsee tähtiä, jotta yleisön mielenkiinto säilyy, Grönholm miettii.

Lopetuspäätös on ollut Grönholmin mielessä koko vuoden. Uuden-Seelannin voiton jälkeen hänestä tuntui, että hän on kokenut ehkä kaiken ja olisi aika laittaa hanskat naulaan.

- Vaimokin sanoi jo jokunen vuosi sitten, että etkö voisi jo olla kotona. Kuitenkin päätöksen tehtyäni vaimokin yllättyi ja kysyi, että eikö vielä vuoden voisi ajaa, Grönholm naurahtaa.

Jatkuva matkustaminen ja minuuttiaikataulu muuttuvat perheen kanssa olemiseen ja Inkoossa toimivan kauppakeskuksen pyörittämiseen yhdessä vaimon kanssa.

Moottoriurheilupuoli ei kuitenkaan jää aivan kokonaan historiaan. Ford on pyytänyt Grönholmia mukaan toimintaan jonkinlaiseksi konsultiksi ja ehkä myös testiajajaksi.

- Jotain mielenkiintoisia juttuja on tiedossa. Olisi kiva itse saada vähän sanella, mihin kisoihin menee ja mihin ei, Grönholm toteaa.

Jos oikein kova polte on, Grönholm saattaa vetää ajohaalarit ylleen ja ajaa yksittäisen kisan ensi kaudella.

Grönholm ei yhdy monien mielipiteisiin siitä, että ralli menettäisi kiinnostavuuttaan hänen lopettamisensa vuoksi.

- Näin ajateltiin myös Schumacherin lopettaessa formuloissa. Kuitenkin tulee aina uusia tähtiä, kuten Hamilton, jotka pitävät kiinnostuksen yllä. Näin myös rallissa, jos ei heti ensi vuonna, niin pikapuoliin, Grönholm sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.