Marcus Grönholm povaa: Rallin MM-taisto ratkeaa yhteen asiaan – "Uskon, että hän voittaa sen"

Grönholm mestaruustaistosta: Muut ehkä jännittävät hieman 4:56

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm pitää Sebastien Ogieria suosikkina tänä viikonloppuna ratkeavassa MM-taistossa. Meritoitunut Ogier on voittanut viisi edellistä maailmanmestaruutta.

Peli on harvinaisen jännittävä, kun mestaruuskamppailussa on kauden päätösviikonloppuna Australiassa mukana vielä kolme kuskia ja kolme tallia. Kuljettajien tittelistä taistelevat vielä Sebastien Ogier, häntä kolme pistettä perässä oleva Thierry Neuville ja 23 pinnaa Ogieria jäljessä oleva Ott Tänak. Valmistajien mestaruus ratkeaa puolestaan Toyotan, Hyundain ja M-Sport Fordin välillä.

– On todellakin tiukkaa tuossa kärjessä. On ihan hyvä, ettei Ogier ole taas varmistanut mestaruutta tässä kohtaa. Tietysti Ogier johtaa taas ja on hiipinyt sinne kärkeen, mutta kaikki on mahdollista, Grönholm sanoi Australian kisan alla.

Grönholmilla oli aavistus, mihin mestaruus tulee ratkeamaan.

– Ehkä he muut jännittävät, koska he eivät ole olleet tuollaisessa tilanteessa ennen. "Seb" Ogier on tottunut tuohon. Hänellä on pieni etulyöntiasema.

– Toivoisin, että mestari olisi joku muu kuin Ogier, mutta uskon, että hän voittaa sen.

Ogierilla on tällä hetkellä tukevin ote mestaruuteen, sillä hän on Australian kisassa avauspäivän jälkeen seitsemäntenä (38,2 sekunnin päässä kärjestä) ja hänen pahin uhkaajansa Neuville kymmenentenä (1.11,9 minuuttia kärkeen). Tänak kaasuttelee viidentenä (+16,9), mutta hänen on mestaruuden napatakseen pakko voittaa Australiassa ja Ogierin sekä Neuvillen täytyisi jäädä kauas.

Mitä Grönholm tuumii siitä, että hänen entinen kilpakumppaninsa Sebastien Loeb tuli ja voitti vanhoilla päivillään Espanjan MM-rallin? Entä mitä Grönholm tuumii ralin kiinnostavuuden laskusta ja sosiaalisen median vaikutuksesta? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Alla puolestaan kooste Autralian ensimmäisistä erikoiskokeista.

Andreas Mikkelsen keskeytti ulosajoon 1:32

Lue myös:

    Uusimmat