Marco Bjurström maksaa jättivelkojaan

Viihdetaiteilija Marco Bjurström velkaantui Avenue Q -musikaalin myötä, mutta miehen mukaan asioilla on tapana järjestyä.

Vuonna 2007 Marco Bjurströmin Avenue Q -musikaali teki lähes puolen miljoonan euron tappiot. Bjurström on maksanut velkojaan tasaisesti, mutta vielä on maksuvuosia jäljellä.

– Aina pitää uskaltaa tehdä asioita ja Avenue Q:n kanssa otin suuren riskin. Tällä hetkellä ei ole mitään katastrofia, eivätkä ihmiset jää ilman palkkojaan, Bjurström kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Vaikka Avenue Q ei saavuttanutkaan suurta suosiota, ei Bjurström kadu mitään.

– En ole katkera, koska mitään vastaavaa ei ole Suomessa tehty, joten se oli ainutlaatuista. Vaikka Avenue Q ei saavuttanut suurta suosiota, ovat kaikki sen nähneet ylistäneet tuotosta. Lainoja maksetaan edelleen, mutta ne ovat asioita, jotka pitää hyväksyä. Se on sitä elämää.

Bjurström haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että yksityishenkilönä teatteritaiteen tekeminen on haasteellista, sillä suuria rahoitussummia ei voida taata. Bjurström toivoo asioiden muuttuvan, jotta pienemmätkin teatterituotannot saisivat mahdollisuuden.

– Yksityisenä tekijänä toivoisin, että käytettäisiin enemmän järkeä ja tuet jaettaisiin tasaisemmin. Näin myös pienet toimijat saisivat mahdollisuuden näyttää taitonsa.

Marco Bjurström elää tällä hetkellä kiireistä elämää. Bjurström ohjaa Porvoon Linnankosken lukion oppilaiden tähdittämän Yksi päivä lisää -musikaalin. Musikaali saa ensi-iltansa tammikuussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat