Marco Bjurström avoimena: Julkisuus opetti minulle paljon itsestäni

1990-luvun loppupuolella megalomaanista suosiosta nauttinut Marco Bjurström osaa katsoa jälkikäteen villejä vuosiaan hyvillä mielin.

Naminami-pusipusi -puheillaan itsensä kaiken kansan tietoisuuteen saanut Marco Bjurström muistetaan huippusuositusta BumtsiBum-ohjelmasta.

Suomen tv-kansa ei ollut aiemmin nähnyt samanlaista juontajaa, joka otti yleisönsä, katsojat ja kilpailijat hellään huomaansa levittäen samalla ilosanomaa hyvinvoinnista ja mukavasta, iloisesta elämästä.

Vuosikymmen huippusuosion jälkeen Bjurström tunnustaa oppineensa paljon itsestään noiden vuosien aikana.

– Siinä oppi paljon itsestään, jos osaa katsoa ja osaa kuunnella niitä läheisiä ihmisiä. Kyllä se opetti ja toivon, että olen kehittynyt tässä paremmaksi ihmiseksi. Jos näin voi ajatella, Marco tunnustaa.

Marcon mukaan itsetutkiskelu toi hänelle esiin yllättäviäkin asioita itsestään.

– Vaikka mä tykkään esiintymisestä, niin olen yllättäen aika arka sosiaalisissa tilanteissa. Mä kaipaan sitä yksityisyyttä ja sitä intiimiä, pienen porukan kanssa tekemistä. Sitten mä olen oppinut sen, että vaikka sanoo, että pitää levätä, niin sitä pitää oikeasti levätä. Että helposti me puhutaan hienoja sanoja ja lauseita, mutta ei niitä kuitenkaan toteuteta.

Marcon mukaan loppuun palaminen ei ollut kuitenkaan lähellä kiihkeinä vuosina, vaan hän osasi kuunnella vanhana tanssijana omaa ruumistaan ja sitä, milloin oli aika ottaa rauhallisemmin.

– Minulla on aina ollut myös hyvä turvaverkko. En ole tehnyt sellaista yksinäistä työtä mitä moni juontaja tekee, vaan juontohommat ovat olleet mulla aina siinä oikean työn sivussa. Päätyö on ollut siinä Ritvan kanssa tekemisissä tai ryhmän kanssa tekemisistä. Se on pelastanut minut, Marco sanoo.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat