Mainos

Marchionne nimitettiin Fiatin uudeksi pääjohtajaksi

Italian suurin teollisuuskonserni on saanut odotusten mukaisen pääjohtajan, kun Fiatin hallitus vahvisti Sergio Marchionnen nimityksen.

Uusi pääjohtaja Sergio Marchionne on kahden vuoden sisällä jo viides keulahahmo Italian suurimman teollisuusyrityksen johdossa. Marchionnen nimi oli esillä jo eieln, mutta yhtiö ei suostunut vahvistamaan sitä ennen tämänpäiväistä hallituksen kokousta.

52-vuotias Machionne on istunut Fiatin hallituksessa viime vuodesta lähtien.

Fiatin edellinen pääjohtaja Giuseppe Morchio erosi viikonvaihteessa vastalauseena sille, että Ferrarin toimitusjohtaja Luca Cordero di Montezemolo oli nimitetty Fiatin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Montezemolo seuraa tehtävässä viime torstaina kuollutta Umberto Agnellia.

Fiat on Agnellien 100-vuotias perheyhtiö.

Tänään osakemarkkinoilla Fiatin johtajavaihdokset noteerattiin myönteisesti, sillä Milanon pörssissä Fiatin osake oli kolmen prosentin nousussa jo muutama tunti ennen Marchionnen nimitysuutista. Analyytikot ovat kuitenkin varoittaneet, että kuka tahansa Fiatin johtoon valitaankin, häneltä menee vähintään kolme kuukautta oppia tuntemaan vaikeuksissa kamppaileva teollisuuskonserni.

painavat raskaat velat eikä Umberto Agnelli toteuttanut suunnitelmaansa myydä Fiatista sen tappiollista autoyksikköä, vaan päätyi pitämään yhtiössä sen ydintoiminnat henkilö- ja kuorma-autojen valmistuksen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.