Mainos

Maolaississit jatkavat Kathmandun saartoa

Pelko ruokapulasta ja hintojen noususta kasvaa maolaississien saartamassa Kathmandussa. Elintarvikekuljetukset kaupunkiin ovat lähes pysähdyksissä.

Maolaississit räjäyttivät pommeja ja tulittivat poliiseja tänään Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa. Sissit ovat saartaneet kaupunkia keskiviikosta lähtien.

Kaksi ihmistä haavoittui kahdessa räjähdyksessä ja niitä seuranneessa laukaustenvaihdossa aamulla. Räjähdykset tapahtuivat tyhjällä poliisiasemalla ja hallintorakennuksessa, ja niiden epäiltiin olevan lähinnä yrityksiä pelotella kaupungin asukkaita. Nepalin armeija kehotti kaupungin asukkaita vastustamaan saartoa.

Hyökkäysten pelko on pitänyt tiet lähes tyhjinä, vaikka sissit eivät olekaan pystyttäneet tiesulkuja. Elintarvikekuljetukset 1,5 miljoonan asukkaan kaupunkiin ovat lähes pysähdyksissä. Pelko ruokapulasta ja hintojen noususta suututtaa kaupunkilaisia, Nepalin kuluttajaliiton tiedottaja Pralhad Sharma sanoi.

Nepalin varapääministeri Brahat Mohan Adhikary kehotti sissejä aloittamaan neuvottelut yli 10 000 ihmisen hengen vaatineen kapinan lopettamiseksi. Sissit ovat taistelleet vuodesta 1996 monarkian kaatamiseksi Nepalissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.