Mainos

Mäntsälän ampuja ryösti auton aseella uhaten - rankka rikostausta

Mäntsälässä yöllä poliiseja kohti ampuneella vuonna 1983 syntyneellä vantaalaismiehellä on väkivalta- ja huumausainerikostaustaa.  

Viime yön tapahtumat saivat alkunsa kellon kahden aikaan, kun mies oli ajanut ojaan anastetulla pakettiautolla, jonka perässä oli matkailuvaunu Nelostiellä Keravan kohdalla. Toinen auto oli pysähtynyt auttamaan ojaan ajanutta, ja tässä tilanteessa ojaan ajaneen auton kuski oli käsiaseella uhaten ryöstänyt toisen auton. 

– Henkilöä on uhattu aseella, mutta fyysistä väkivaltaa ei ole tehty, tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille.  

Ihaksisen mukaan auto tavoitettiin hieman myöhemmin Tuuliruusu-nimisen huoltoaseman pihalta, jossa mies ampui muutamia laukauksia. Epäilty ampui laukaukset luvattomalla 9 mm pistoolilla. 

– Tuuliruusulla on ammuttu, mutta epäselvää on, ovatko laukaukset kohdistuneet poliiseja kohti vai onko ammuttu jotain muuta, sillä silloin on ollut pimeää.

Ampumisen jälkeen mies pakeni paikalta pohjoisen suuntaan poliisit perässään. Poliisit saivat henkilön pysäytetyksi takaa-ajon päätteeksi. Poliisi käytti apuna piikkimattoa.

Mies pakeni kuitenkin maastoon. 

– Tällöin mies ampui uudestaan ja varmuudella poliisia kohtia, sillä poliisiautoon on tullut osumia. Poliisi ei käyttänyt asetta eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Jonkin ajan kuluttua mieheen saatiin näköyhteys maastossa ja hänet otettiin kiinni. Kiinnioton yhteydessä mies ei tehnyt enää vastarintaa.

Tapahtuman yhteydessä poliisi pyysi virka-apua puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta.  

Kiinniotto tehtiin noin neljän ja puoli viiden välillä aamuyöllä Orimattilassa Levannon kohdilla. 

Tutkitaan murhan yrityksenä

Ihaksisen mukaan mies oli päihtynyt.

– Sitten kun mies tulee kuulustelukuntoon hänen kuulustelunsa alkavat. 

Motiivista ei tässä vaiheessa vielä ole tietoa.

– Miehellä on rikollista taustaa. Aikaisemmin on ollut useita ilmoituksia tutkinnassa, lähinnä väkivalta- ja huumausainerikoksia.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta ainakin murhan yrityksenä, törkeänä ryöstönä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.