Mainos

Mäntsälän ampuja ei osaa sanoa syytä teolleen

Kahden mäntsäläläisen miehen ampujaksi epäilty on myöntänyt teon. Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Tero Haapala kertoi tänään, että epäilty mies ei kuitenkaan osaa sanoa syytä käyttäytymiselleen.

Haapalan mukaan teon kylmäverisyydestä huolimatta kyseessä on yksittäisen henkilön teko. Kyse ei siis ole ammattimaisesta rikollisuudesta. Mielenterveysongelmat ovat saattaneet vaikuttaa teon taustalla.

Keskusrikospoliisi kuulusteli Töölön sairaalassa hoidossa olevaa miestä tänään. Kuulusteluissa hän on kuvaillut tapahtumia samalla tavalla kuin silminnäkijät.

-Epäilty on myöntänyt ampumisen ja kertonut, miten se on tapahtunut. Hän on myös kertonut käyttäytymisestä ravintolassa jo aiemmin illalla, Haapala sanoi.

Kaksi miestä ammuttiin kuoliaaksi kadulla Mäntsälän keskustassa varhain tapaninpäivänä, noin kello neljältä aamuyöllä. Teosta epäilty mies haavoittui kiinniottotilanteessa vähän matkan päässä surmapaikasta, kun poliisi joutui ampumaan häntä jalkoihin.

Haapalan mukaan surmatöitä oli edeltänyt mäntsäläläisessä ravintola Amizzassa käyty suukopu. Sen jälkeen ampujaksi epäilty haki haulikon ja palasi ravintolan edustalle odottamaan uhrejaan. Surmansa saaneet miehet olivat syntyneet vuosina 1975 ja 1980. Molemmat uhrit ja ampujaksi epäilty ovat suomalaisia ja kotoisin Mäntsälästä. Haapalan mukaan uhrit ja epäilty eivät olleet ystäviä keskenään. Mies tunsi uhrit ilmeisesti vain sen kautta, että he olivat mäntsäläläisiä.

Poliisi jatkaa epäillyn kuulusteluja ensi viikon alkupuolella. Myös muutamia silminnäkijöitä kuulustellaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.