Mainos

Mäntän Pirtutehdasta varaillaan tietotekniikalle

Mäntän Pirtutehtaasta kaavaillaan luovan teknologian yrityskeskusta. Museoviraston suojeluksessa oleva tehdas on ollut kahtena viime vuonna Mäntän kuvataideviikkojen näyttelytilana. Tehtaassa on neliöitä noin 6000, joten sinne mahtuisi monta tietotekniikkayritystä. Tosin kaikki tilat eivät välttämättä sovi tähän käyttöön.

Esimarkkinointikirje tehtaasta on lähetetty peräti 5000 yritykselle. Markkinointihankkeen takana ovat Pirkanmaan liitto, Metsä-Serla Oyj, Mäntän kaupunki sekä Mäntän-Kuoreveden Yrityskehitys Oy. Arkkitehti W.G. Palmqvistin suunnittelema pirtutehdas valmistui vuonna 1918. Kiinteistön omistaa tällä hetkellä Metsä-Serla, joka on valmis luopumaan siitä. Vielä 1990-luvun tehtaassa toimi kemian laboratorio.

Pohdittavana on vielä, myydäänkö vai vuokrataanko tilat yrityksille tai perustetaanko kenties kiinteistöosakeyhtiö. Myös peruskorjauksen toteutus on auki. Mäntässä toimii jo ennestään neljän tietotekniikkayrityksen keskus, Softum Netcenter. Yhteenliittymä on kiinnostunut yhteistyöstä mahdollisen Pirtutehtaan yrityskeskuksen kanssa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.