Mansikkawiener ja Mansikkatorttu ja- leivos 13.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen
Tämän viikon leipomisvinkin kesälomalaisille antaa kondiittori Atso Huovinen Haminasta.

perustaikina--Huomio! kylmät raaka-aineet
2dl vettä tai maitoa
2 rkl sokeria ripaus suolaa
2 kanamunaa
30g hiivaa
9 dl vehnäjauhoa
kaulintaan
250g voita tai margariinia
'Kaulitse ja käännä'. Anna taikinalle pieni lepohetki kaulimisten välillä. Kaulitse lopuksi taikinasta noin 3mm paksuinen suorakaide, jonka leikkaat 7x7cm neliöiksi.

Aseta neliöt foliovuokiin (halkaisija 50mm). Nostata noin puoli tuntia. Pursota keskelle mansikkamarmeladia tai vaniljakreemiä. Paista 220C asteisessa uunissa noin 12 min. Koristele jäähtyneet wienerit tuoreilla mansikoilla.

Mansikkatorttu ja-leivos

Pohja:


400 g voita tai margariinia
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoa
2 kanamunaa
1 rkl leivinjauhetta
Koristeluun:
kermavaahtoa ja mansikoita
'Huoneenlämpöiset' raaka-aineet sekoitetaan keskenään ja vaahdotetaan monitoimikoneessa noin 5 min. Saat taikinasta 2 torttupohjaa (400g) ja 12 leivospohjaa ( 50g).

Paista torttupohjia 170C asteessa noin 25 minuuttia ja leivospohjia noin 18 minuuttia. Pursota jäähtyneille pohjille kermavaahtoa ja koristele mansikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja