Mansikkaleivokset lehtitaikinasta

Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Pitkulainen levy jaetaan 3–4 osaan poikittain, voidellaan, koristellaan raesokerilla ja paistetaan kauniin väriseksi. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!

20–30 kpl

Mansikkaleivokset lehtitaikinasta

  • 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria
  • Väliin:
  • 1-2 dl mansikkahilloa
  • 5-8 dl mansikoita
  • 1 tlk kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 34 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 510 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat