Mansikka-kaurakeksileivokset

Mansikkaleivokset syntyvät kätevästi valmiista pakastetaikinasta: leivo siitä pohjia leivoksille tai isommalle keksipohjaiselle tortulle. Pohjien koko voi olla pieni yhden leivoksen annoskoko tai sitten isompi kakun tai tortun koko. Leivo siis joko kauramuro tai suklaa cookiestaikinasta leivospohjia ja paista ne sellaisenaan. Täytteeksi laitetaan reilusti mansikoita, mansikkasurvosta ja rahkaseosta. Mikäli leivokset syödään heti, jätski on rahkan tilalle helppo vaihtoehto.

AURINKOISIA MANSIKKAPÄIVIÄ!

Mansikka kaurakeksileivokset

n. 8 kpl

  • 1 pkt Kauramuro- tai Suklaa Cookiestaikinaaa (400 g)
  • Kostutukseen:
  • vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua

Täytteeksi ja päälle:

  • 2 dl kevyt vispikermaa tai kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl marjasosetta tai mansikkahilloa
  • ½ l mansikoita

Koristeeksi:

  • sitruunamelissan lehtiä

Kaaviloi taikina kaulimella ohueksi hieman jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla (esim. lasin pohjalla) pipareita, joiden halkaisija on n. 8 cm. Voit käyttää pelkästään kauramuro- tai suklaa cookiestaikinaa tai sitten yhdistellä molempia eli tehdä erivärisiä ja -makuisia leivospohjia. Paista piparit 200-225 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja jäähdytä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokereilla. Voit korvata rahkaseoksen myös jäätelöllä, mikäli leivokset syödään heti.

Kostuta pipareita hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikka- tai muuta marjahilloa. sekä kermavaahtoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Koristele samoilla aineksilla ja sitruunamelissan lehdillä. Halutessasi voit tehdä kolmekin kerrosta, tällöin leivoksia syntyy kappalemäärältään vähemmän.

Vaihtoehtona levokselle voi kaurakekseistä ja mansikoista loihtia myös kakun.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat