Mansikka-jäätelötorttu

Ihana mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Osta vain pakastetaikina, mansikat ja jäätelö!

Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Täyte kypsälle tortulle:
noin 1 dl mansikkamehua
2-3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa
noin 1 l jäätelöä

Koristeeksi:
noin ½ l mansikoita

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat