Mainos

Manninen tehostaisi vuokra-asuntojen saatavuutta

Mannisen mielestä valtion tukemien vuokra-asuntojen tulorajat voisi poistaa kokonaan tai ainakin korottaa merkittävästi.

Asuntoasioista vastaava alue- ja kuntaministeri ministeri Hannes Manninen toivoo parannusta edullisten vuokra-asuntojen saatavuusongelmiin.

Manninen sanoo pitävänsä työmarkkinaosapuolten torstaina tekemiä esityksiä asunto-ongelmien ja sitä kautta työttömyyden helpottamiseksi kannatettavina, mutta ei riittävinä.

Lisätoimena ARA-vuokra-asuntojen tulorajat voisi poistaa kokonaan ainakin vanhasta kannasta ja muutoinkin merkittävästi korottaa niitä. Tarvetta pientalojen rakentamiseen olisi, mutta ARA-uustuotanto on pitkälti rahoitusmarkkinoiden muutoksesta ja edelleenkin alhaisesta markkinakorkotasosta johtuen vähäistä. Se pitäisi tehdä houkuttelevaksi myös asuntojen rakennuttajille.

Mannisen mielestä kasvukeskuksia varten pitäisi kehittää uusi korkotukijärjestelmä, jossa vuokra-asuntoihin ja niiden omistajiin liittyvät rajoitukset olisivat nykyistä merkittävästi lievempiä.

Manninen toteaa tiedotteessaan, että toimenpiteet tulee toteuttaa mahdollisimman pikaisesti, jotta kiinnostus kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottamiseen kasvaisi.

Manninen kiirehtii myös valtion omistamien maiden saamista pikaisesti asuntorakentamisen piiriin hallituksen aiempien linjausten mukaisesti.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen

Korhonen: Keskusta tukee työmarkkinajärjestöjen esityksiä

Keskusta on puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan valmis tukemaan työmarkkinajärjestöjen esityksiä työvoiman liikkuvuuden lisäämiseksi.

Korhonen sanoi Turussa, että torstaina julkistetut esitykset ovat Keskustan näkökulmasta pääsääntöisesti hyviä.

Ainakin matka-avustuksen sekä liikkuvuusavustuksen laajentaminen ja työmatkakulujen verovähennysoikeuden laajentaminen 4 000 eurosta 7 000 euroon ovat Korhosen mukaan Keskustan tavoitteiden mukaisia. Myös muuttoavustus on hyväksyttävissä.

Keskustan mielestä alueellisen liikkuvuuden ohella tulee korostaa ammatillista liikkuvuutta. Sitä tukevat esitykset aikuiskoulutuksen tehostamisesta ja oppisopimuskoulutuksen lisäämisestä.

Myös verotusta ja Arava-asuntojen saantia koskevia ehtoja tulisi helpottaa.

Korhonen korostaa, että osaavan työvoiman saatavuus tulee varmistaa myös maakunnissa, minkä vuoksi tarvitaan myös aluepolitiikan keinoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.