Mainos

Manninen: Luovutin tietoja ajattelemattomuuttani

Presidentin entinen neuvonantaja Martti Manninen kiistää syytteensä Irak-vuotojupakassa. Mannista syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta.

Martti Manninen kiistää rikkoneensa virkasalaisuutta. Mannisen avustaja Matti Wuori myönsi Mannisen luovuttaneen tausta-aineistoa Jäätteenmäelle, mutta kiisti, että asiakirjoissa olisi ollut jotakin salaista. Manninen myös sanoi oikeudenkäynnissä, että hän kyllä luovutti asiakirjoja Anneli Jäätteenmäelle, mutta teki niin ajattelemattomuuttaan.

Asiakirjat joita Manninen luovutti, eivät olleet alkuperäisiä, huomautti Wuori oikeudenkäynnissä. Wuoren mukaan syytteet on hylättävä oikeudettomina ja yksilöimättöminä.

Wuoren mukaan Manninen luovutti Jäätteenmäelle muistioita tausta-aineistoksi eduskuntavaaleja varten. Wuori sanoi, ettei Manninen tiennyt, miten Jäätteenmäki tulisi aineistoa käyttämään.

Wuori oli syyttäjän kanssa jyrkästi eri mieltä siitä, ovatko asiakirjat salassa pidettäviä vai eivät. Leimojen "huiskiminen" ei voi olla kestävä peruste antaa kenellekään langettavaa tuomiota. Hän totesi, että edes leiman lyöminen asiakirjaan ei tee sitä salaiseksi, vaan kriteerit on aina määriteltävä erikseen ja asiakirjoihin on merkittävä sekä päivämäärä että lainkohta, minkä perusteella ne ovat salaisia.

(MTV3-STT)

(MTV:n erikoislähetys klo 11; 03.03.2004)

Kolmea tasavallan presidenttiä palvellut Martti Manninen pysytteli koko uransa ajan tiukasti taustalla. Suurelle yleisölle hän oli täysin tuntematon vaikuttaja, viime kesäkuuhun asti.
(Erikoislähetys klo 16.55; 03.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.