Mainos

Mannesmann ostaa Orangen?

Saksalainen matkapuhelinoperaattori Mannesmann neuvottelee brittiläisen Orangen ostamisesta. Saksalaisyhtiö on lähestynyt Orangen suurinta omistajaa, hongkongilaista Hutchison Whampoaa ostoaikeissa. Hutchison omistaa liki 45 prosenttia Orangesta.

Britannian kolmanneksi suurimman matkapuhelinoperaattorin osto jatkaisi Mannesmannin laajentumista Euroopassa, ja puolustaisi sitä kilpailevan Vodafone Airtouchin mahdollista valtausyritystä vastan. Lisäksi kauppa olisi vastaisku Mannesmannin arkkiviholliselle Deutsche Telekomille, joka osti aiemmin tänä vuonna brittiläisen One2One-operaattorin. Orange on Britannian nuorin matkapuhelinyhtiö, eikä se ole vielä päässyt voitolle. Eilisen päätöshinnalla laskettuna Orangen arvo olisi 16 miljardia puntaa.

Tämänpäivän uutiset saivat Orangen kurssin hurjaan nousuun, ja yhtiön ostamista pidetäänkin kalliina Mannesmannille, jonka oma markkina-arvo on vain hieman yli kaksinkertainen.

Mannesmanin kauppahankkeet ovat nostaneet myös Soneran osaketta Helsingin pörssissä. Iltapäivällä kurssinousua oli kertynyt jo yli neljä prosenttia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.