Mannerheimistäkin taantuman uhri

Kuvat: MTV Oy / EPA

Olisi yllättävää, jos taloustaantuma ei mitenkään näkyisi suomalaisessa elokuvatuotannossa, sanoo Elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn.

Mannerheim-elokuva rahoitetaan pääosin kansainvälisellä rahalla. Elokuvasäätiön osuus näin valtavasta elokuvaproduktiosta on aina hyvin rajallinen, sanoo Krohn. Jo EU:n tukisäännökset estävät sen, että elokuvia tehtäisiin pelkästään säätiön rahalla. Mukana ovat aina myös TV-yhtiöt ennakko-ostoillaan sekä elokuvien levittäjät omalla riskirahallaan, Krohn kertoo.

- Toivon, että tuottaja Markus Selin löytää uusia rahoittajia tanskalaisen emoyhtiön vetäydyttyä.

Sponsoriyhteistyön löytäminen vaatii varmasti yhä suurempaa ammattitaitoa. Tosin Suomessa ei ole paljoa menetettävää, koska elokuvan yksityinen rahoitus on ollut tähänkin asti hyvin vähäistä, toteaa Krohn.

- Muita hankkeita ei tietääkseni ole vielä peruutettu.

"Elokuvasäätiön rahaa ei ole mennyt vielä euroakaan"

Mannerheim -elokuvalle on tehty vain tuenvarauspäätös. Seuraava vaihe olisi tukisopimuksen allekirjoittaminen, mutta se edellyttäisi sitä, että olisi joku hanke, jolle tukea voitaisi myöntää, kertoo

- Elokuvasäätiön rahaa ei ole tähän hankkeeseen mennyt vielä penniäkään. Ja jos elokuvaa ei tule, niin rahaa ei myöskään mene, sanoo Krohn.

Mutta tietysti me toivotaan, että rahoitusasia ratkeaa niin, että hanke menee eteenpäin, jatkaa Krohn.

- Jos näin käy, niin silloin Elokuvasäätiön rahat ovat hankkeen käytettävissä.

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat