Mainos

Mannerheimin Lastensuojeluliitto leikkaa sairaiden lasten palveluja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiössä on käyty viikkojen ajan julkisuudelta salattuja yt-neuvotteluja, kertoo MTV3:n ajankohtaisohjelma 45 minuuttia.

Neuvottelujen piirissä on seitsemisenkymmentä työntekijää. Kymmenet työntekijät ovat irtisanomisuhan alla. Heistä 10-20 kuuluu vakituiseen henkilökuntaan, loput ovat tuntityöntekijöitä. Säätiön palveluksessa on muun muassa terapeutteja, perhetyöntekijöitä, hoitajia ja lääkäreitä.

Säätiön kokonaistoiminnoista kahden vuoden ajan vastannut johtaja sai potkut joulukuussa. Erotettu johtaja kieltäytyi lakimiehensä neuvosta 45 minuuttia –ohjelman haastattelusta.

Uudeksi säätiön asiamieheksi on nimitetty Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtaja Seppo Ristilehto. Ristilehdon mielestä nyt on toimintojen supistamisen aika. ”Nämä toimenpiteet ovat realistisia, akuutteja ja välttämättömiä. Nyt on se hetki.”

Ristilehdon mukaan entinen johtaja erotettiin, kun ”toiminnallista tulosta ei saavutettu”.

Lapsiperhepalvelujen työntekijöitä yt-neuvotteluissa edustava luottamusmies ei halunnut antaa tv-haastattelua. Neuvottelujen odotetaan päättyvän helmikuun loppuun mennessä.

Sairaiden lasten palvelut leikkuriin

Säätiö aikoo leikata tuntuvasti sairaille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitettuja palveluja. Helsingissä toimivan lastenpsykiatrisen avokuntoutuskeskuksen toiminta loppuu. Käynnissä olevat kuntoutusohjelmat aiotaan hoitaa loppuun.

Yrityksille tarjottava lastenhoitopalvelu ja lasten ryhmähoito loppuvat. Uudellamaalla perhepalvelujen toimintaa supistetaan.

Helsingissä toimivan lasten kuntoutuskodin toimintaa supistetaan. Kuntoutuskoti on tarjonnut sopeutumisvalmennuskursseja harvinaisia sairauksia potevien lasten perheille. Nyt perheet ovat huolissaan kurssien kohtalosta.

Säätiön talous pakkasella

Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön talous on ollut selvästi tappiollinen vuosina 2004-2005. Tilinpäätöksen mukaan säätiö teki tappiota vuonna 2004 lähes neljännesmiljoona euroa.

- Toiminnan kuluja ei ole kyetty sopeuttamaan saatavissa oleviin palveluhintoihin. Lähinnä henkilöstökulut lisääntyivät, kertoo Ristilehto.

Kuntoutussäätiö on joutunut ottamaan Mannerheim-liitolta lainaa turvatakseen maksuvalmiutensa.

Säätiö on saanut julkista rahaa Raha-automaattiyhdistykseltä ja Kansaneläkelaitokselta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski kieltäytyi 45 minuuttia –ohjelman haastattelusta.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tehtävä on edistää lapsen ja lapsiperheen hyvinvointia. Liitolla on lähes satatuhatta jäsentä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ovat liiton suojelijoita.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.