Mainos

Mannerheim-animaation ohjaaja arvostelee suomalaisen kulttuurikeskustelun tasoa

Jo ennakkoon kohun nostaneen Mannerheim-animaation ohjaaja Katariina Lillqvist uskoo, että ensi kuun alussa ensi-iltansa saava elokuva jakaa mielipiteitä myös maantieteellisesti.

Animaatiossa sotapäällikkö C.G.E. Mannerheim kuvataan muiden muassa korsettiin pukeutuvana homoseksuaalina. Tampereen Pispalassa on ohjaaja Lillqvistin mukaan liikkunut kautta aikojen tarinoita Mannerheimin sodanaikaisista arkaluontoisista vierailuista.

Ohjaaja Lillqvist uskookin, että elokuva saa Tampereella aivan erilaisen vastaanoton kuin esimerkiksi Pohjanmaalla.

Ohjaaja Lillqvist toivoo, että teoksen arvostelijat puhuisivat oikeista asioista skandaalinkäryn sijaan. Ohjaaja on tuohtunut iltapäivälehtien tavasta uutisoida.

- Minusta nämä lehtien otsikot ovat kuin päiväperhoja. Todellinen keskustelu tulee sitten kun elokuva on nähty ja aletaan puhua siitä elokuvan sisällöstä, eikä nosteta yhtä kuvaa keskustelun pohjaksi. Minusta kulttuurikeskustelu on hirveän huteralla pohjalla, jos ihmiset puhuvat asioista mitä ei ole nähny.

Lillqvist toteaa, että tässä yhteydessä näyttäytyy kuvan merkitys ja sen voima. Animaation tarina on esitetty ensimmäisen kerran Ylessä neljä vuotta sitten. Kyseessä oli kuitenkin radioteos, eikä siitä noussut mitään kohua. Palaute oli ollut Lillqvistin mukaan pelkästään positiivista.

Elokuvan ensi ilta-on 7.3. Tampereen elokuvajuhlilla. Mannerheim-animaation rahoitukseen ovat osallistuneet Yleisradio ja Elokuvasäätiö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.