Mainos

Mandoliini on muusikko Timo Rautiaisen harrikka

Muusikko Timo Rautiainen on syksystä lähtien opiskellut kansanmusiikkia Kaustisella kansanopistossa. Soitto-opintojen tavoitteena on muun muassa oppia soittamaan mandoliinia niin hyvin, että voisi heittää puolen tunnin setin mandoliinipelimannina.

Rokkihommia Rautiainen ei kuitenkaan ole hylännyt vaan hän keikkailee viikonloput oman bändin kanssa.

– Ei ole tarvinnut hankkia harrikkaa viidenkympin kriisiin, omassa elämässä on tarpeeksi rokkielementtejä. Ehkä toi mandoliini on mun harrikka.

Rautiainen uskoo, että vuosi tulee näkymään sekä hänen tuotannossaan että muutenkin elämässä.

– Onhan se viisikymppiä jonkinlainen rajapyykki elämässä ja kieltämättä myös sitä kautta mietin sitä, mitä vielä voisi oppia uutta ja erilaista. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos ei ole pakko ahdistaa itseään yhteen nurkkaan, ei pidä niin tehdä.

”Tanssia voi vain yksin pimeässä vessassa”

Kansanmusiikin soittamisen lisäksi opintoihin kuuluu kansanmusiikin historiaa ja myös kansantanssia. Vaikka Rautiainen on bändin solistina seissyt vuosia lavalla omana itsenään ihmisten edessä, on tanssiminen hyvin syvällä hänen epämukavuusalueellaan.

– En ole koskaan ollut sinut oman ruumiini kanssa, olen suurimman osan elämääni ollut tällainen möllikkäpoika. Ajatus siitä, että jotenkin liikkuisi improvisoiden omalla kropallaan… en voi käsittää. Se voisi onnistua vain itsekseen pimeässä vessassa kun muita ihmisiä ei ole paikalla.

Timo Rautiaisen elämää Kaustisella esitellään tänään 45 minuuttia -ohjelmassa.

Katso Hanna Takalan juttu (45 minuuttia 27.3.2013)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.