Mainos

Mandela teki selkoa avioitumisestaan

Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela ja hänen uusi vaimonsa Graca Machel sanovat päätyneensä avioliittoon ystävien taivuttelun jälkeen.

Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela ja Mosambikin entisen presidentin Samora Machelin leski kertoivat romanssistaan jo syksyllä 1996, mutta vakuuttivat tuolloin, ettei avioliitto ole ajankohtainen. Viime kuussa - Mandelan 80-vuotispäivänä - pariskunta avioitui kaikessa hiljaisuudessa lähimpien ystävien läsnäollessa.
-Ystävämme Etelä-Afrikassa ja myös maan ulkopuolella painostivat meitä melkoisesti, ja lopulta päätimme virallistaa suhteemme, Mandela kertoi vaimonsa Maputon-kodissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Pariskunta kertoi myös, että he halusivat pitää hääjuhlansa salassa välttääkseen turhaa kansanpaljoutta.
-Muussa tapauksessa Johannesburgin kadut olisivat olleet jumissa. Olisi myös ollut äärimmäisen vaikeaa jättää ketään kutsumatta, Mandela sanoi. Mandela kertoi lisäksi, että hänen vaimonsa käyttää jatkossakin nimeä Graca Machel ja jää asumaan kotimaahansa Mosambikiin.
-Vaimoni suostui myös armollisesti siihen, että minä saan jatkossakin käyttää nimeä Nelson Mandela, tuore aviomies heitti. Graca Machel, joka täyttää lokakuussa 53 vuotta, vakuutti toimittajille, ettei hän suunnittele siirtymistä politiikkaan. Machel on suosittu kotimaassaan ja hänen on veikkailtu asettuvan ehdokkaaksi ensi vuonna pidettävissä presidentinvaaleissa.
-Minulla ei aikomustakaan asettua ehdokkaaksi vaaleissa, hän sanoi. Hänen ensimmäinen aviomiehensä, Mosambikin ensimmäinen musta presidentti Samora Machel kuoli vuonna 1986 lento-onnettomuudessa, jonka monet uskovat olleen Etelä-Afrikan tuolloisen apartheid-hallituksen järjestämän.
-Hän äänestää (nykyistä presidenttiä Joaquim) Chissanoa ja hänen Frelimo-puoluettaan. Hän ei missään tapauksessa asettuisi Chissanon vastaehdokkaaksi, Mandela sanoi ja sai täyden tuen näkemykselleen vaimoltaan.

Pariskunta ei avioliiton myötäkään muuta asumaan pysyvästi yhteen. -Hän tulee silloin tällöin Etelä-Afrikkaan tapaamaan minua ja minä käyn aika ajoin Mosambikissa, Mandela kertoi pariskunnan tulevaisuudensuunnitelmista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.