Mainos

Mandatum: Pörssiyhtiöiden tulokset paranevat 15 prosenttia

Mandatum Pankkiiriliikkeen sijoitusanalyytikot ennustavat, että suomalaisyritysten tulokset kääntyvät kasvuun tänä vuonna.

Mandatum Pankkiiriliikkeen sijoitusanalyytikot odottavat suomalaisten pörssilistattujen yhtiöiden tulosten paranevan tänä vuonna noin 15 prosenttia. Roimia tulosparannuksia voi odottaa erityisesti perinteisiltä teollisuudenaloilta. Vahvimmat odotukset kohdistuvat metsäteollisuuteen ja perusmetalliteollisuuteen. Mandatum Pankkiiriliike odottaa osakemarkkinoiden seuraavan tulosten paranemista. Helsingin pörssissä tulosten voi odottaa parantuvan jopa Wall Streetiä voimakkaammin, sillä suomalaisten yhtiöitten tuloskehitys seuraa kansainvälistä trendiä 3-6 kuukauden viiveellä.

Osakkeiden hinnat ovat Mandatum Pankkiiriliikkeen mukaan tällä hetkellä edelleen alhaisia verrattuna tuloskehitykseen. Osakkeet ovat alihinnoiteltuja erityisesti verrattaessa noteerattujen osakeyhtiöiden tuloskuntoa muiden sijoitusvaihtoehtojen tarjoamaan tuottotasoon. Juuri tästä syystä Mandatum pitää edelleen järkevänä osakkeiden ylipainotusta suhteessa vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin. Mandatum nosti osakkeet ylipainoon viime vuoden syyskuun lopussa.

Erityisesti Suomen osakemarkkinoilla myös historiallinen arvostustaso on houkutteleva. Tunnuslukumittareilla tarkasteltuna suomalaiset osakkeet on hinnoiteltu samalle tasolle kuin vuonna 1997. Osakemarkkinoiden hinnoittelun kannalta korkoympäristö on nyt poikkeuksellisen alhainen. Osinkotuotto ylittääkin suomalaisilla pörssiyhtiöillä jo rahamarkkinakorkojen tuoton. Tätä tilannetta voidaan pitää poikkeuksellisena.

Mandatum odottaa talouden kehityksen tukevan yritysten tuloskehitystä alkaneena vuonna. Alkuvuoden osalta talouden kasvu niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin tulee olemaan vaatimatonta, mutta loppuvuoden osalta lähestytään trendikasvun tasoa USA:ssa, n. 3,5 prosentin vauhtia. Euroopassa jäätäneen vielä kasvupotentiaalin alapuolelle. Alkuvuonna etenkin teollisuustuotanto osoittaa elpymisen merkkejä ja investointien odotetaan piristyvän tuotannon kasvun ja paranevien tulosten myötä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.