Mainos

Malttia juhannusliikenteeseen - tänään ruuhkaisin päivä

Juhannusajan menoliikenne ajoittuu pääosin tälle päivälle, mutta myös juhannusaatolle odotetaan runsaita liikennemääriä. 

Tänään liikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan kello iltapäiväkahden ja iltaseitsemän välillä. Ruuhkien johdosta liikenne jonoutuu monin paikoin. Nopeudet voivat laskea Liikenneviraston arvion mukaan 10-40 km/t normaalia pienemmiksi.

Liikennemäärät kasvavat juhannusviikonloppuna tavalliseen kesäviikonloppuun verrattuna jopa puolella ja ruuhkia saattaa syntyä välillä yllättäviinkin paikkoihin. 

– Turvallisuuden kannalta on tärkeää säilyttää maltti pahimmissakin ruuhkasumissa, Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen sanoo. 

Paluuliikenne vilkkainta sunnuntaina

Juhannuksen paluuliikenne keskittyy sunnuntaille ja on poliisin arvion mukaan vilkkaimmillaan illalla, mutta liikennettä saattaa olla tavallista enemmän jo aikaisemmin päivällä. 

Paluuliikennemäärät eivät kokonaisuudessaan kuitenkaan ole suurempia kuin normaalina kesäviikonloppuna. 

Poliisi muistuttaa, että ruuhkaliikenteessä ajettaessa on tärkeää pitää etäisyydet riittävinä ja välttää turhia ohituksia. Meno- ja paluuliikenteessä poliisi valvookin erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Poliisin viesti autoilijoille on selvä: Malttia ja vastuullisuutta juhannusliikenteeseen.

Vinkit juhannusliikenteeseen

Trafi, Liikennevirasto ja Ilmatieteenlaitos ovat koonneet juhannuksen ajan autoilijoille muutaman vinkin, joilla keskikesänjuhlasta pääsee nauttimaan turvallisesti ja sujuvammin.

Vältä pahimpia ruuhka-aikoja

Menoliikenne on vilkkainta perjantaina klo 14-19.

Paluuliikenne on vilkkainta sunnuntaina klo 18-22.

Ota selvää tietöistä tai yleisötapahtumista

Liikennettä haittaavat tietyömaat, vaikka työt niillä ovatkin keskeytetty juhannusajaksi. 

Helsingin seudulla on juhannuksen aikaan käynnissä useita liikennettä haittaavia silta- ja tietöitä valtateillä 1, 3, 4 ja 7 sekä Kehä III:lla ja Länsiväylällä. 

Saaristotielle Paraisille ja Nauvoon sekä Turun saariston autolautoille muodostuu pitkiä jonoja. 

Muita liikennettä mahdollisesti haittaavia tietöitä Etelä-Suomen ruuhkaisimmilla pääteillä on

   valtatiellä 7 Porvoon Emäsalon liittymässä

   valtatiellä 8 Mustasaaressa, Vaasassa ja Maskussa

   valtatiellä 9 Tampereella (Karkunvuoren tunneli)

   valtatiellä 15 Kotkassa (siltatyö)

   kantatiellä 58 Kangasalla

Ruuhkaa voivat tietöiden ohella aiheuttaa yleisötapahtumat. Normaalisti hiljaiset väylät saattavat sumautua suuren väkimäärän johdosta.

Käynnissä olevat tietyöt voi tarkistaa Liikenneviraston sivuilta: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/

Kokeile vaihtoehtoisia reittejä

– Älä ole navigaattorisi orja. Suuntaa reittisi rohkeasti pois valtateiltä alemmalle tieverkolle. Nähtävää ja kauniita maisemia riittää, eikä matka-aika välttämättä kasva kovinkaan paljolla, Trafin Jussi Pohjonen neuvoo.

Kuljettajaksi virkein ja levännein - ja varmasti selvänä

Ennen juhannuksen paluumatkalle lähtöä tulee huolehtia siitä, että kuljettaja on levännyt tarpeeksi ja että alkoholin nauttimisesta on kulunut riittävän pitkä aika. 

Älä anna sään yllättää

Ilmatieteen laitoksen pitkän ajan tilastojen mukaan paikalliset sadekuurot kuuluvat tyypilliseen juhannussäähän, vaikka keskimäärin joka toinen tai kolmas juhannus onkin poutainen. 

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että voimassa olevat varoitukset on hyvä tarkistaa ennen juhannuksen viettoon ja etenkin vesille lähtemistä, jotta sää ei pääse matkalla yllättämään.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.