Mainos

Maltillinen albaanijohtaja löytyi kuolleena

Britannian ja Saksan edustajat kiistivät tänään serbipoliisien väitteet siitä, että Kosovon vapautusarmeija UCK olisi surmannut albaanien maltillisen siiven johtohahmoihin kuuluneen Fehmi Aganin.

Britannian ulkoministeri Robin Cookin mukaan Aganin poika Spandi on vahvistanut isänsä kuoleman ja sanonut epäilevänsä serbipoliisin olevan veriteon takana. Pojan mukaan serbipoliisit olivat pidättäneet hänen isänsä pari päivää sitten. Ruumis oli tuotu kotiin äskettäin, Cook jatkoi. Myös Saksan ulkoministeriö ilmoitti saamiensa tietojen nojalla serbipoliisin olevan syyllisiä Aganin kuolemaan.

Uutistoimistot Tanjug ja Beta kertoivat aiemmin tänään, että Aganin ruumis löydettiin eilen Kosovon pääkaupungin Pristinan lähistöltä. Agani oli alkuviikosta yllättäen Roomaan matkustaneen albaanijohtaja Ibrahim Rugovan läheinen liittolainen. Hän osallistui myös Ranskassa käytyihin Rambouillet'n neuvotteluihin.

Serbiapoliisi syytti Aganin vangitsemisesta ja surmaamisesta Kosovon albaanien vapautusarmeijaa UCK:ta. Poliisin mukaan tarkoitus oli estää maltillista linjaa edustavan Aganin osallistuminen neuvotteluihin, joita Rugova käy Jugoslavian ja Serbian johtajien kanssa. UCK:n Albaniassa oleva edustaja kiisti väitteet jyrkästi.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.