Mainos

Maltan katolinen kirkko vaikenee EU-jäsenyydestä

Maltan katolinen kirkko sanoutuu irti EU-jäsenyyskeskustelusta, vaikka jäsenyys saattaisi muuttaa maan katolisuuteen tukeutuvaa lainsäädäntöä.

Maltan lippu.

Maltan katolisen kirkon arkkipiispa Joseph Mercieca ilmoittaa, ettei kirkko ota kantaa siihen, tulisiko Maltan liittyä Euroopan unionin jäseneksi. -Kirkko voi puhua vain kristillisistä arvoista, mutta se ei ole pätevä keskustelemaan puhtaasti poliittisista asioista, Mercieca sanoo.

Katolisella kirkolla on maltalaisille suuri merkitys. Selvä enemmistö maltalaisista kuuluu kirkkoon ja yli 70 prosenttia kansalaisista käy messussa sunnuntaisin. Malta on ainoa maa Euroopassa, jossa sekä abortti ja avioero ovat kiellettyjä. Arvioiden mukaan EU-jäsenyys voisi toteutuessaan lisätä painetta Maltan lakijärjestelmän muuttamiselle.

Malta pyrkii yhdentoista muun Euroopan kanssa EU:n jäseneksi. Se on ilmoittanut tavoitteekseen EU-jäsenyyden ensi vuoden alusta. Jäsenyys on kuitenkin vakavasti Maltan puoluekenttää jakava kiistakysymys; oppositiossa oleva työväenpuolue on sitä mieltä, että maan tulisi olla läheisessä kontaktissa EU:n kanssa, mutta ei kuitenkaan unionin täysi jäsen.

Hallituksen mukaan kansalaiset kannattavat kuitenkin EU-jäsenyyttä.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.