Mainos

Maltalaiskoneen kaappaus ohi

Maltalaisen Boeing 737 -matkustajakoneen kaaappaus päättyi aamulla rauhallisesti. Molemmat konekaapparit antautuivat aamuyhdeksältä Suomen aikaa poliisille saksalaisella lentokentällä.

Yöllä Maltasta Istanbuliin matkalla olleen koneen kaapanneet turkkilaiset miehet antautuivat Kölnin-Bonnin lentokentällä parituntisten neuvottelujen jälkeen. He olivat aiemmin pyytäneet koneeseen turkin kielen tulkin ja television kuvausryhmän.

Kaappaajat vaativat paavi Johannes Paavali toisen murhayrityksestä tuomitun turkkilaisen Mehmet Ali Agcan vapauttamista. Agcan haavoitti paavia vakavasti ampumalla toukokuussa 1981 ja kärsii nyt elinkautista vankeusrangaistusta.

Poliisi uskoi pitkään, että kaappaajia oli vain yksi. Toinen kaappareista ilmestyi Air Malta -lentoyhtiön koneen ohjaamoon puoli tuntia sen jälkeen kun kone oli lähtenyt Maltasta. Hän näytti ohjaajalle vyötärölleen köyttämiään räjähteitä ja vaati häntä lentämään koneen Saksaan. Poliisin mukaan räjähteet osoittautuivat kuitenkin huijaukseksi.

Toisella kaappareista on läheiset suhteet Saksaan, jossa häntä jo epäillään joistakin rikoksista. Kaapparit joutuvat oikeuden eteen huomenna, jolloin heidät julistetaan virallisesti pidätetyiksi. Miehiä odottaa 5-15 vuoden vankeustuomio.
(MTV3-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.