Mainos

Malmössä toinenkin kouluiskuepäily

Kyseessä on toinen Malmössä julki tullut kouluiskuepäily parin päivän sisällä.

Joukko yläasteen oppilaita on koulun johdon saamien tietojen mukaan suunnitellut pommin räjäyttämistä koulun kellarissa Malmössä Etelä-Ruotsissa, kertoo uutistoimisto TT.

Kyseessä on toinen Malmössä julki tullut tämän tyyppinen epäily parin päivän sisällä. Yksi koulun oppilaista oli kertonut kuulleensa, kuinka joukko kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia poikia oli puhunut tuhotyösuunnitelmista, kuten ikkunoiden ja autonlasien rikkomisista sekä räjähteen asettamisesta koulun kellariin.

Koulu on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja palkannut vartiointiyhtiön partioimaan koululla. Epäilyihin räjäyttämisaikeista suhtaudutaan Malmössä erityisen vakavasti, koska eilen kerrottiin, että 16-vuotias poika on vangittu epäiltynä hyökkäyksen suunnittelusta toiseen malmöläiskouluun.

Poliisin ja syyttäjän mukaan poika suunnitteli surmaavansa entisen koulunsa opettajia ja oppilaita ja sen jälkeen itsensä, samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa Columbinen koulusurmat vuonna 1999 tehneet nuoret.

TT:n mukaan syyttäjä haluaa pitää 16-vuotiaan vangittuna, kunnes tapauksen poliisitutkinta on valmis. Poika vastustaa vangitsemista, joten hänelle järjestettäneen uusi vangitsemisoikeudenkäynti.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.