Mainos

Malmössä ammuttiin kohti pyöräilijää

Malmöä pelossa pitävä ammuskeludraama sai jälleen jatkoa illalla. Poliisille tuli kello seitsemän jälkeen ilmoitus pyöräilijältä, jota kohti oli ammuttu Flensburgin kaupunginosassa.

Ilmoittaja pyöräili yksin Mobilia-ostoskeskuksen parkkipaikan viertä, kun häntä kohti ammuttiin ilmeisesti läheisestä pensaikosta. Ilmoittaja ei haavoittunut. Hän kertoi nähneensä miehen juoksevan paikalta.

Poliisi eristi ostoskeskuksen lähialueet ja tutki läheistä puistoa poliisikoirien kanssa.

Ei ollut tiedossa, oliko pyöräilijä maahanmuuttajataustainen. Malmössä on vuoden sisällä ollut parikymmentä ampumatapausta, jotka näyttävät kohdistuneen maahanmuuttajiin. Eilen kahta maahanmuuttajanaista ammuttiin asunnon ikkunan lävitse.

Poliisi epäilee, että tekijä on yksi ja sama henkilö, todennäköisesti 20-40-vuotias mies. Useissa eri ampumatapauksissa on käytetty samaa asetta, joka on isokaliiberinen käsiase. Motiivia iskuille ei ole löydetty.

Lasermiehen kiinniottajasta apua

Ammuskelut ovat poliisin mukaan tapahtuneet yleensä hämärässä. Tekotapa viittaa sekä suunnitteluun että hyvään paikallistuntemukseen.

Poliisi kertoi tänään saavansa ampumatapausten selvittelyyn apua rikostarkastajalta, jolla oli ratkaiseva rooli niin sanotun lasermiehen kiinnisaamisessa. Lasermies ampui useita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä 1990-luvulla Tukholmassa ja Uppsalassa lasertähtäimellä varustetulla aseella.

- Työskentelemme tavanomaisten rutiinien pohjalta. Haitallisinta nyt olisi ryhtyä jahtaamaan varjoja, sanoi Skånen rikospoliisin tutkinnanjohtaja Börje Sjöholm.

- Nyt jyllää perinteinen poliisityö. Meillä ei ole Wallandereita, mutta meillä on valtava jäljitysryhmä työssä, hän sanoi viitaten tv-sarjasta tuttuun rikospoliisiin Kurt Wallanderiin.

Tilannetta Malmössä on kiristänyt lisää poliisin nimissä kirjoitettu tekstiviesti, jossa varoitetaan ihmisiä menemästä ulos. Sjöholmin mukaan poliisilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä viestin kanssa.

(MTV3 - STT- TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.