Mainos

Malmön surmat: Poliisi soitti surmaajalle: Voisitko avata oven?

Malmön sarjamurhista syytetty Peter Mangs on kiistänyt lähes kaikki häneen kohdistetut syytteet. MTV3 kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo Mangsin myöntäneen oikeudessa vain ampuneensa hallussaan olevilla aseilla liikennemerkkejä.

Mangsia syytetään kolmesta murhasta ja 12 murhan yrityksestä.

Mangs on esiintynyt oikeudessa varsin ilmeettömästi, kertoo Lumikero.

- Kun oikeudessa luettiin kohtaa, jossa Mangsin tuttava kertoo surmaajan uhanneen hänen ja hänen perheensä henkeä, jos tuttava kertoo poliisille Mangsin tunnustaneen 2009 loppuvuodesta tapahtuneen nuoren naisen ampumisen, niin silloin Mangs puisteli vähän päätään.

Lumikero kertoo, että oikeudessa esitettiin myös nauhoite Mangsin pidätyksestä.

- Mangsin asuntoon menoa ei tehty karhukoplan rynnäkkönä, vaan yksi poliisi soitti Mangsille ja pyysi tätä avaamaan oven. Mangs oli hyvin epäileväinen ja selvästi yllättynyt siitä, että siellä oli poliiseja ulkopuolella.

- Vasta pitkän maanittelun jälkeen hän avasi oven ja sitten hänet kovan huudon saattelemana, mutta ilman mitään väkivaltaa, pidätettiin.

Ei koskaan vapaalle jalalle

Asunnosta on löytynyt paljon raskauttavia todisteita: kaksi pistoolia, työkaluja joilla aseiden rihloja ja äänenvaimentimia on hiottu, sekä patruunoilla ja veitsillä varusteltu taisteluliivi.

- Lisäksi häneltä löytyi peruukki, irtoviiksiä ja ryöstäjäpipoja joista on silmänkohdat leikattu auki.

Näytöt ovat hyvin vakuuttavia, Lumikero summaa yleisen mielipiteen.

- Juttelin eläkkeellä olevan yleisen syyttäjän Sven Erik Alheimin kanssa ja hän sanoi, että hänestä nämä näytöt ovat erittäin vakuuttavia. Kyllä täällä yleisesti arvellaan, että vaikka Mangs ei tunnustaisi kuitenkaan mitään, niin kyllä hänet voidaan näihin rikoksiin sitoa - ainakin suurimpaan osaan niistä.

Yleisesti uskotaan, ettei Mangs tule enää koskaan elämässään olemaan vapaalla jalalla.

- Ei edes 18 vuoden elinkautisen tuomion jälkeen, koska vankeusrangaistusta voidaan jatkaa sen jälkeen erilaisista syistä.

Oikeudenkäynti Malmössa kestää heinäkuun puoliväliin, jonka jälkeen jutussa annetaan tuomio.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.