Mainos

Malmön murhaaja aikoo rikkoa hiljaisuutensa

Malmön sarjamurhista syytetty Peter Mangs aikoo huomenna lopettaa 14 kuukautta kestäneen hiljaisuutensa. Puolustuksen mukaan Mangs aikoo huomenna kertoa omin sanoin motiiveistaan raskaisiin syytteisiin.

MTV3:n Kari Lumikero kertoo, että puolustusasianajajan mukaan Mangs on arkielämän ihmisistä kiinnostunut käyttäytymistutkija.

Asianajaja viittaa muun muassa Mangsin hallusta löytyneisiin nimilistoihin, joita on pidetty tappolistoina.

– Puolustuksen mukaan Mangs on kuitenkin vain hankkinut tietoja ihmisistä ikään kuin käyttäytymistieteilijänä, Lumikero kertoo.

Mangsin ystävä kertoo, että Mangs oli hänelle eräällä kävelylenkillä kertonut ampuneensa kahta tyttöä, joista toinen oli kuollut. Kun ystävä oli kehottanut Mangsia kertomaan asiasta poliisille, Mangs oli sanonut: Jos kerrot poliisille, tapan sinut ja perheesi. Puolustuksen mukaan tämäkin tarina oli kuitenkin vaan Mangsin keksimä.

– Mangs oli kuulemma kertonut tarinan vain nähdäkseen, miten ihmiset suhtautuvat tällaiseen shokeeraavaan uutiseen. Jokainen voi uskoa, jos haluaa, Lumikero toteaa.

Lumikero kuvaa Mangsia poissaolevaksi ja eksyneeksi.

– Hän istuskeli omissa oloissaan, vain välillä havahtui ja kääntyi asianajajansa puoleen. Muutaman kerran hän naurahti. Ainakin silloin, kun puhuttiin aseiden ominaisuuksista – hän taisi olla niistä eri mieltä, ja kommentoi naurahduksella, Lumikero kertoo.

Mangsia syytetään kolmesta murhasta ja 12 murhan yrityksestä.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu Malmöstä (Seitsemän uutiset 14.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.