Mainos

Malmön ampujaepäillyn suomalaistausta ei ole puheenaihe Ruotsissa

Suomessa on uutisoitu tänään Malmön ampujaksi epäillyn miehen suomalaistaustasta. Ruotsissa vastaavia otsikoita ei kuitenkaan ole nähty, kertoo MTV3:n uutisten puhelimitse tavoittama Malmön Suomi-yhdistyksen puheenjohtaja Taru Viinikka.

- Paikallinen media uutisoi asian niin, että epäilty ampuja on taustaltaan ruotsalainen. Suomalaistaustaisuus ei näy ruotsalaisessa mediassa mitenkään. Itse sain tiedon suomalaisista juurista Helsingin Sanomista, Viinikka kuvaa.

Viinikan mukaan suomalaisia karsastanut takavuosien "en finne igen"- mentaliteetti on muutenkin menneen talven lumia.

- Juttelin asiasta ruotsalaisen avopuolisoni kanssa, eikä hänkään ei uskonut, että mahdollinen suomalaisuus aiheuttaisi minkäänlaista ikävää mainetta Ruotsin suomalaisille. Suomalaiset ovat niin hyvin integroituneita ruotsalaiseen yhteiskuntaan, eikä meillä ole niin isoja kulttuurieroja, että me erottuisimme massasta.

Viinikan mukaan lööppejä saattaisi syntyä, jos epäilty surmaaja olisi jotain muuta kansalaisuutta. Hän uskoo kuitenkin, että poliisin esittämät arviot ampujan mielenterveydestä estävät sen, että minkään maan kansalaisia tuomittaisiin miehen tekojen perusteella.

- Järkevät ihmiset eivät voi leimata kansallisuutta, jos ihmisellä (ampujalla) on vakavia ongelmia. Teothan puhuvat sen puolesta, että ne eivät ole terveen ihmisen tekoja.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.