Mainos

Malmön ammuskeluista pidätys - poliisi vaitonainen miehen taustoista

Ruotsin poliisi on pidättänyt 38-vuotiaan miehen epäiltynä Malmön ampumissarjasta. Poliisi pidätti miehen eilen illalla todennäköisin syin epäiltynä yhdestä murhasta ja seitsemästä murhayrityksestä.

Poliisi on vaitonainen miehen taustoista, mutta kertoi iltapäivällä pitämässään lehdistötilaisuudessa Malmössä, että hänellä oli kantolupa kahteen aseeseen, joiden osalta tehdään nyt tekniset tutkimukset, jotta nähdään voidaanko ne teknisesti sitoa ampumisiin.

Pidätys sujui rauhallisesti, ja silminnäkijöiden mukaan poliisi painoi miehen maahan hänen kerrostaloasuntonsa porraskäytävässä ja asetti hänelle käsiraudat.

Yleisövihjeet auttoivat poliisia ratkaisevasti

Poliisi pääsi miehen jäljille yleisövihjeiden perusteella. Poliisi ei myöskään tutkinnallisista syistä kerro, epäilläänkö viimeisen vuoden aikana tapahtuneista ampumisista hänen lisäkseen muita henkilöitä. Poliisin mukaan tutkimukset jatkuvat edelleen laajalla rintamalla.

Tähän mennessä miestä on ehditty kuulustella kerran, ja kotietsinnän yhteydessä löytyi epäilyjä vahvistavia yksityiskohtia.

Pidätetty kiistää teot

Mies on kiistänyt syyllisyytensä. Mahdollisesta pidätyksen jatkamisesta on päätettävä tiistaihin mennessä.

Etelä-Ruotsissa sijaitsevassa Malmössä on kuluneen vuoden aikana ammuttu noin 15 kertaa kohti siirtolaistaustaisia henkilöitä. Ammuskeluissa on saanut surmansa yksi ihminen ja seitsemän on loukkaantunut.

Surmansa saanut oli 20-vuotias nainen. Hän ei ollut maahanmuuttaja, mutta hänen seurassaan ampumishetkellä oli maahanmuuttajataustainen mies.

Katso Kari Lumikeron juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.