Mainos

Malkakosken tulvapato rakennetaan Kyrönjokeen

Kyrönjoen alinta vedenpintaa nostava Malkakosken tulvapato rakennetaan ensi talven aikana. Pato nostaa joen alinta vedenpintaa padon yläpuolella noin kolme metriä. Ilmajoen keskustan kohdalla alin vedenpinta nousee noin puolitoista metriä, ja padon vaikutus ulottuu lähes 40 kilometriä aina Koskenkorvalle saakka.

Kyrönjoen vedenpinta on laskenut Ilmajokea huhtikuun alussa uhanneen tulvan jälkeen sille tasolle, jolla se tulee padon valmistuttua alimmillaan olemaan juuri Malkamäen ja Koskenkorvan välillä. Kyrönjoen rantamaiden omistajilla on mahdollisuus tulevan kesän ja syksyn aikana muotoilla ja kehittää ranta-alueitaan, ennen kuin joen alin vedenpinta jälleen nousee.

Malkakosken padolla turvataan Länsi-Suomen ympäristökeskuksen mukaan tulvapenkereiden vakavuus, parannetaan jokimaisemaa ja joen virkistysarvoa sekä vaimennetaan lyhytaikaissäännöstelyn vedenkorkeusvaikutuksia. Kyrönjoen yläosan tulvasuojelun viimeiset pengerrysalueet Seinäjoki-Vaasa rautatien ja Ylistaron Kitinojan välillä rakennetaan valmiiksi tulevan kesän aikana.

Viimeisten pengerrysalueiden valmistuttua on koko 30 kilometriä pitkä tulva-alue Hanhikosken ja Ilmajoen välillä suojattu kerran kahdessakymmenessä vuodessa tai sitä useammin sattuvilta tulvilta, kerrotaan ympäristökeskuksesta. Kyrönjoen yläosan tulvasuojelutöitä on tehty jo yli 20 vuoden ajan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.