Mainos

Malissa siepatut toimittajat surmattu

Länsiafrikkalaisessa Malissa siepatut kaksi ranskalaistoimittajaa on löydetty ammuttuina, ja verityöstä epäillään sieppaajia, ilmoittavat ranskalaiset ja malilaiset viranomaiset.

Asemiehet sieppasivat toimittajat Malin pohjoisosassa olevassa Kidalin kaupungissa tänään. Tätä ennen toimittajat olivat olleet haastattelemassa tuaregien itsenäisyyttä ajavan MNLA-liikkeen edustajaa. 

Ranskan puolustusministeriö kertoi Ranskan armeijan varoittaneen toimittajia matkustamasta Kidaliin alueen turvattomuuden takia. Alueella toimii keskenään kilpailevia erilaisia ryhmittymiä. 

Varoituksista huolimatta toimittajat kuitenkin matkustivat kaupunkiin. 

Kidal on tuaregien viimevuotisen kansannousun synnyinpaikka. Kapina suisti Malin kaaokseen ja johti vallankaappaukseen pääkaupungissa Bamakossa. Maan pohjoisosan miehittivät al-Qaidaan kytköksissä olevat islamistitaistelijat. 

Ranskan johtama sotilaallinen väliintulo karkotti islamistitaistelijat, mutta alueella on yhä kapinallissaarekkeita. Ranskalla on alueella sotilaita, ja lisäksi siellä on malilaisia joukkoja ja YK:n rauhanturvaajia. 

Kesäkuussa Malin vallanpitäjät allekirjoittivat MNLA:n ja muiden tuaregiryhmien kanssa sopimuksen, jonka tavoitteena oli yhdistää maa ja raivata tietä täksi kuuksi suunnitelluille parlamenttivaaleille.
 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.