Mainos

Mali neuvottelee vain tuaregikapinallisten, ei islamistien kanssa

Malin hallitus kertoi tänään olevansa valmis rauhanneuvotteluihin tuaregikapinallisten kanssa. Ääri-islamististen kapinallisryhmittymien kanssa hallitus ei ole ollut valmis neuvottelemaan.

Malissa taistelevat Ranskan johtamat joukot ovat edenneet yhä lähemmäs islamistien hallitsemaa Kidalia. Kidal on viimeinen kapinallisryhmittymien vallassa oleva kaupunki. Ranskan armeija tiedotti tänään, että sen lentojoukot ovat tuhonneet islamistien komentokeskuksia, varastoja ja harjoitusleirejä Pohjois-Malissa lähellä Kidalia.

Mali on sanonut, ettei se ole valmis neuvotteluihin itsenäisyyttä haluavien tuaregienkaan kanssa, jos heillä on aluevaatimuksia.

Kidalia pitää hallussaan Azawadin islamilainen liike -niminen ryhmä, joka on vaatinut Ranskaa aloittamaan neuvottelut poliittisen ratkaisun löytämiseksi sotatoimien sijaan.

Malissa jo muidenkin Afrikan maiden joukkoja

Ranskan johtamassa sotilasoperaatiossa Malin hallituksen joukkojen tukena on ranskalaisten lisäksi ainakin jo nigeriläisiä ja tshadilaisia joukkoja.

Euroopan unionin ulkoministerit ilmaisivat tänään huolensa Malin hallituksen joukkojen tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista. Hallituksen joukkojen epäillään muun muassa tappaneen kostoksi Malin vähemmistökansoja edustavia tuaregeja ja arabeja.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.