Mainos

Malesiassa hätätila huonon ilmanlaadun vuoksi

Länsirannikon Klangin laaksossa ilmansaastumisindeksi on noussut erittäin vaaralliselle tasolle. Alueella sijaitsee maan pääkaupunki Kuala Lumpur.

Malesia on julistanut maahan hätätilan sen jälkeen kun ilmasaastumisindeksi nousi erittäin vaaralliselle tasolle länsirannikolla, kerrotaan maan turvallisuusneuvostosta tänään. Länsirannikko kärsii pahiten Indonesian Sumatran saaren metsäpalojen aiheuttamasta savusta ja tuhkasta.

Viranomaisten mukaan hätätila koskee koko Klangin laaksoa, vaikka vain kahdessa kaupungissa indeksi on noussut yli rajan, joka johtaa hätätilan julistamiseen. Klangin laaksossa sijaitsee muun muassa maan pääkaupunki Kuala Lumpur.

Tilannetta on kuvattu pahimmaksi vuoden 1997 jälkeen, jolloin savupilvet peittivät taivaan eri puolilla Kaakkois-Aasiaa aina Thaimaahan asti aiheuttaen samalla yhdeksän miljardin loven alueen talouteen. Tuolloinkin tilanne johtui lähinnä Sumatran ja Borneon saarten metsäpalojen savusta ja tuhkasta.

Savupilvi peitti auringon

Länsirannikon taivas pimentyi tänään ennen aikojaan, kun Sumatralta levinneet keltaiset savupilvet nielaisivat sisäänsä satamat, kylät ja muutamia kaupunkeja.

Hätätilatoimenpiteinä koulut on suljettu, ihmisiä on kehotettu pysymään sisätiloissa ja käyttämään ulkona hengityssuojaimia. Myös maan suurin satama suljettiin vajaaksi kahdeksi tunniksi savusumun tähden.

Savupilvet ovat jokavuotinen ilmiö, joka johtuu siitä, että indonesialaiset maanviljelijät, plantaasien omistajat, metsurit ja kaivosmiehet polttavat maata raivatakseen tilaa. Savun tiheys ja leviämislaajuus riippuu tuulista ja siitä, kuinka kuivaa alueella kulloinkin on.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.