Mainos

Malesian savusumusta ei erityisohjeita suomalaisille

Kuala Lumpurin Suomen suurlähetystöön on tullut vain muutamia kyselyitä ilmansaasteiden aiheuttamista riskeistä.

Malesiaa kiusaava voimakas savusumu ei ole toistaiseksi johtanut uusien ohjeiden antamiseen alueella oleileville suomalaisille.

Malesia julisti maahan hätätilan eilen sen jälkeen kun ilmasaastumisindeksi nousi erittäin vaaralliselle tasolle länsirannikolla. Länsirannikko kärsii pahiten Indonesian Sumatran saaren metsäpalojen aiheuttamasta savusta ja tuhkasta.

Maan pääkaupungissa Kuala Lumpurissa toimivaan Suomen suurlähetystöön on tullut vain muutamia kyselyitä ilmanlaadusta ja sen aiheuttamista riskeistä. Myöskään alueella toimivat suomalaisyhtiöt eivät toistaiseksi ole kehottaneet henkilöstöään poistumaan alueelta.

- Ihmiset voivat nyt paremmin seurata ja arvioida tilannetta itse, kun viranomaiset päättivät julkaista jälleen tietoja ilmanlaadusta. Tiedotamme tilanteesta myös lähetystön kotisivuilla sekä sähköpostitse, kertoo lähetystösihteeri Jaakko Lehtovirta Kuala Lumpurista.

Savusumu ja siitä eniten kärsivät riskiryhmät mainitaan myös ulkoministeriön toissapäivänä uusitussa matkustustiedotteessa.

Hengityssuojien käyttöä suositellaan yhä

Malesian viranomaiset ovat kehottaneet välttämään fyysistä rasitusta ulkona liikuttaessa. Kuala Lumpurin koulut pysyvät vielä tänäänkin kiinni, ja hengityssuojien käyttöä suositeltiin.

Kahdessa eilen hätätilaan julistetussa rannikon kaupungissa ei ulkoministeriön tietojen mukaan ole suomalaisia.

Tänä aamuna Kuala Lumpurissa oli hieman eilistä selkeämpää, mutta puoliltapäivin paikallista aikaa tilanne oli jälleen huononemassa. Meteorologit eivät ole lupailleet savusumun pikaista vähenemistä, sillä metsäpalot riehuvat edelleen Indonesiassa.

- Tilannetta voi jo verrata vuoden 1997 savusumuongelmaan. Eilen ilmanlaatu oli huonompi kuin kertaakaan vuoden 1997 aikana. Tuolloin savusumu kuitenkin kiusasi aluetta erittäin pitkään ja aiheutti siksi paljon ongelmia, Lehtovirta muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.