Mainos

Malesialaiskoneen katoaminen: Kaappasiko lentäjä oman koneensa?

Kadonneen malesialaiskoneen tapauksen tutkijoilla on uusi tutkintalinja.

Malesian poliisi tutkii, onko mysteerikoneen lentäjä mahdollisesti kaapannut oman koneensa poliittisena protestina.

Brittilehti Daily Mailin mukaan Malaysian Airlinesin konetta lentänyt kapteeni Zaharie Ahmad Shah kannatti fanaattisesti Malesian oppositiojohtajaa Anwar Ibrahimia. Oppositiojohtaja tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen vain tunteja ennen kuin mysteerikone lähti Kuala Lumpurista kohti Pekingiä. Joidenkin tietojen mukaan Shah olisi ollut katsomassa oikeudenkäyntiä.

Kannattajien mukaan Ibrahim, jota pidetään Malesian valtaa pitävän puolueen päävastustajana, joutui pitkään jatkuneen mustamaalauskampanjan ja perättömien syytteiden kohteeksi.

Poliisilähteet ovat vahvistaneet, että 53-vuotias Shah oli poliittisesti aktiivinen, ja tuomioistuimen päätös on saattanut järkyttää häntä syvästi.

Malesian poliisi suoritti eilen kotietsintöjä sekä Shahin että koneen toisen lentäjän taloissa Kuala Lumpurissa. Tiedotusvälineiden mukaan Shah oli asentanut kotiinsa itsetehdyn lentosimulaattorin.

Malesian pääministeri Najib Razak vahvisti eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa, että kadoksissa olevan malesialaiskoneen liikkeet kielivät tarkoituksellisesta toiminnasta. Joku koneessa ollut henkilö käänsi todennäköisesti koneen lentosuunnan takaisin Malesian yli ja edelleen länteen kohti Intian valtamerta.

Pääministerin mukaan tutkijat ovat nyt keskittyneet tutkimaan lentokoneen henkilökunnan ja matkustajien taustoja. Daily Mailin tietolähteiden mukaan tutkinta oli kohdistunut molempiin lentäjiin jo kuitenkin useiden päivien ajan.

Boeing 777 katosi viime lauantaina mukanaan 239 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.