Mainos

Malesia otti käyttöön valuuttasäännöstelyn

Malesia sitoi keskiviikkona valuuttansa ringgitin dollariin arvolla 3,80 ringgitiä dollaria kohden. Sitä ennen se oli ottanut käyttöön valuuttasäännöstelyn, jonka tarkoituksena on suojella rahamarkkinoita ulkomaisilta valuuttapelaajilta. Malesian keskuspankin lausunnon mukaan dollarisidos on voimassa heti.

Pääministeri Mahathir Mohamad ilmoitti jo eilen, että Malesian ulkopuolella oleva valuutta ei ole enää laillista lokakuun jälkeen. Malesian valuutan arvo on laskenut lähes 40 prosenttia kuluneen vuoden aikana. Analyytikkojen mukaan ringgitin sitominen dollariin kyseisellä arvolla oli oikea päätös. He varoittivat kuitenkin, että valuuttasäännöstely vahingoittaa sijoituksia ja vaarantaa talouden pitkällä aikavälillä.

Malesian Citibankin edustaja Lin Hsiu-Yi arvioi tänään Kuala Lumpurissa, että Malesian talous supistuu tänä vuonna 3-5 prosenttia. Viralliset arviot ovat puhuneet noin prosentista. Linin mukaan Malesian talouden pahimmat ulkoiset uhat ovat Japanin, Kiinan ja Yhdysvaltain talouksien kehittyminen sekä Venäjän tilanne.

Malesian valtiovarainministeri erotettiin

Malesian valtiovarainministeri Anwar Ibrahim erotettiin tänään virastaan, kertoi Malesian uutistoimisto Bernama. Anwarin erottamisesta tiedotti pääministeri Mahathir Mohamadin kanslia kolmen kappaleen pituisella tiedonannolla. Anwar joutui samalla jättämään paikkansa Malesian varapääministerinä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.