Mainos

Malesia: Lunnaiden maksamista pitäisi harkita

Malesian ulkoministeri Syed Hamid Albar ehdotti tänään, että Filippiinien hallituksen neuvottelijat harkitsisivat Abu Sayyaf -sissien vaatimien lunnaiden maksamista. Albarin mielestä lunnaista pitäisi keskustella, jotta Jolon saarella pidetyt 21 panttivankia voitaisiin saada vapaaksi.

Jolon panttivankeja

Albar otti asian esille vierailullaan Manilassa torstaina. Hän oli aiemmin keskustellut muun muassa Filippiinien presidentin Joseph Estradan ja ulkoministerin Domingo Siazonin kanssa. Suomen hallituksen erityisedustajan lähetystöneuvos Juha Kuusen mielestä Albarin kommentti on yllättävä.

-Sehän on vastoin kansainvälisoikeudellisia, tämänkaltaisia tilanteita koskevia menettelytapoja, hän totesi. Kuusi painotti, että EU-maat ovat toimineet niin, että Filippiinien hallituksen edustajien käymiin neuvotteluihin ei puututa, vaan että vain tuetaan heidän pyrkimyksiään vankien vapauttamiseksi terveinä. Hän uskoi Malesiankin olevan Filippiinien takana asiassa.

Abu Sayyaf toivoo nopeita neuvotteluja

Jolo

Abu Sayyaf ilmoitti tänään, että se toivoo neuvotteluja kiirehdittävän. Järjestö sanoi tämän johtuvan siitä, että kaksi panttivangeista on heikossa kunnossa. Hallituksen neuvottelijoiden on määrä palata Jolon saarelle perjantaina, ja yrittää päästä yhteyteen sissien kanssa mahdollisimman pian keskustelujen jatkamiseksi. Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan ole. Neuvotteluja käytäisiin matalammalla profiililla poissa median silmistä. Myös lääkkeiden ja ruoan toimituksia vangeille yritetään taas jatkaa.

Keskustelut katkesivat viikonvaihteessa, kun sissit esittivät hallituksen mielestä kohtuuttomia vaatimuksia. Abu Sayyaf vaati myös hallituksen pääneuvottelijan vaihtamista. Suomi kutsui panttivankimaiden suurlähettiläät ja hallituksen neuvottelijat suurlähetystöönsä torstai-illaksi keskustelemaan tilanteesta. Abu Sayyaf sieppasi 21 panttivankia jo lähes kahdeksan viikkoa sitten. Vankien joukossa on myös kaksi suomalaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.