Mainos

Malaria leviää vauhdilla

Malaria on yksi maailman vakavimmista terveysongelmista ja tilanne pahanee koko ajan. Uusia tapauksia on havaittu entistä enemmän.

Malaria

Aasian reuna-alueilla ja nyt jotkut asiantuntijat pelkäävät taudin leviävän uudelleen Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tietyt hyttyslajit levittävät malariaa, se on tiedetty jo vuosikymmeniä. Itse tautia vain ei saada kuriin. Vaaralliseen kuumetautiin kuolee joka vuosi noin kolme miljoonaa ihmistä. Uhreista suurin osa on afrikkalaisia lapsia.
Perinteisiä lääkkeitä käytetään paljon, raha- ja lääkäripulan vuoksi.

Malaria iskee herkimmin pikkulapsiin, koska heidän vastustuskykynsä on heikko. Suurin osa tautiin kuolleista on alle 5-vuotiaita.

Malaria levittäytyy voimalla. Tapauksia on entistä enemmän esimerkiksi Turkissa, ja muuallakin Euroopan ja Aasian raja-alueilla. Jotkut asiantuntijat uskovat, että matkailijat tuovat taudin takaisin meille Eurooppaan. Toisten mielestä taas Euroopassa saadut tartunnat ovat äärimmäisiä yksittäistapauksia ja sellaisiksi myös jäävät.

Malarian levinneisyys

Kaikkein vaarallisimmat malarian muodot löytyvät Aasiasta. Kannat ovat muuttuneet resistenteiksi kaikille länsimaisille lääkkeille. Apua haetaan kiinalaisen lääketieteen saloista.

Lääketeollisuutta malarialääkkeiden tai -rokotteiden kehittäminen ei kuitenkaan liiemmin kiinnosta. Tutkimustyö on erittäin kallista ja tuotteiden menekki rajallinen. Valtaosalla lääkkeiden tarvitsijoista kun ei ole varaa niitä ostaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.