Mainos

Malagan bussiturman uhri: En tiennyt olevani haastattelussa

Ilta-Sanomat on saanut Julkisen sanan neuvostolta (JSN) huomautuksen Malagan bussiturmaan liittyvästä lehtijutusta. Asiasta kanteli jutussa haastateltu onnettomuuden uhri, joka ei kertomansa mukaan tiennyt juttelevansa toimittajan kanssa.

Toimittaja oli tullut hänen potilashuoneeseensa yhdessä lääkäripuolisonsa kanssa ja kysellyt, voiko olla suomalaisille uhreille avuksi ja mitä turmassa oli tapahtunut. Kantelija ei ollut ymmärtänyt, että kyseessä olisi lehtihaastattelu.

Toimittaja puolestaan kertoi tehneensä haastattelutilanteessa selväksi ammattinsa ja kirjoittavansa Espanjan Sanomien ohella Ilta-Sanomiin. Omassa vastauksessaan Ilta-Sanomien päätoimittaja Tapio Sadeoja korosti, että lehti noudattaa aina hienotunteisuutta ja kunnioittaa niin uhrien kuin omaisten yksityisyyttä.

JSN totesi päätöksessään, että toimittajan ja kantelijan kertomukset ovat ristiriidassa. Toimittajan kertomusta horjutti lehden kantelijalle tarjoama korvaus.

Julkisen sanan neuvosto katsoi, että toimittaja ja lehti ovat rikkoneet hyvää journalistista tapaa, minkä vuoksi he saivat huomautuksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.