Makuuhuonen muutos

Muutoksen suunnittelijana sisustussuunnittelija Tomi Kouvola 02-2306 688

Tämä kerrostalokaksion makuuhuone on hyvin tyypillinen 90-luvun rakentamisen esimerkki. Kun jo tuolloin pienempiinkin asuntoihin haluttiin sijoittaa sauna ja tilava kylpyhuone, piti neliötä tinkiä jostain muusta. Makuuhuoneen neliöt on viety minimiin, käytännössä tilaan mahtuu vain parivuode kun yhtä seinää peittää vielä kaapistot.

Asukas oli jo aiemmin syksyllä kyllästynyt makuuhuoneensa alkuperäisiin valkoisiin seiniin. Ideoimme lisäpotkua sängynpäätyseinään reippaan värisestä tapetista. Tämä hehkuvanpunainen seinä muutti tilaa dramaattisesti. Se luo aivan uuden valon koko tilaan ja toisaalta toimiin ikään kuin sängynpäätynä.

Heti tapetoinnin tehtyä asukas totesi vanhojen verhojen ja sängynpeitteen näyttävän melkoisen erilaisilta verrattuna tapettiseinään. Samalla olisi hyvä tarkistaa myös muita asioita makuuhuoneesta.

Makuuhuoneen muutos päätettiin tehdä lähinnä tekstiilien avulla. Vanhojen tekstiilien siniset sävyt hylättiin, ja tilalle otettiin jo tapetissa ollut hehkuva punainen ja hiekan eri sävyt. Näyttävimmät tekstiilit valikoitiin saman suunnittelijan kokoelmista kuin tapettikin on. Näin saadaan varmasti yhteensopiva ja näyttävä kokonaisuus.

Päiväpeitto on puuvillaa ja se on vesipestävä. Ikkunaan laitettiin pellavainen keppilaskosverho, jota on helppo nostaa ja laskea. Samasta kankaasta tehtiin myös huppumainen ja selkeä helmalakana. Sivuverholla tuotiin pieneen tilaan näyttävyyttä. Vuoritettu silkkiverho on ylipitkä ja näin verhosta tuli kolmiulotteisempi ja veistoksellinen katseenvangitsija. Verhon punainen vuorikangas tuotiin pystysivuista etureunan yli n. 15 mm. jolloin se tuo vuorikankaan kauniisti reunoista esille. Samasta silkistä tehtiin vielä isot koristetyynyt sängylle ja samalla kuviolla valmistetusta punaisesta sekoitekankaasta vielä toiset tyynyt. Lakanat valittiin vielä kokonaisuuteen sopiviksi ja näin sänky voidaan pedata välillä avoimemmin.

Valaisimiksi valittiin valkoiset paperivalaisimet ja tehokas jalkavalasin lukemista varten. Tässä valaisimessa on himmennin. Yöpöytä vaihtui klassikkopöytään, jonka korkeutta voidaan säätää. Vanhat kaapinvetimet vaihdettiin myös alumiinin sävyisiksi vetimiksi, joissa on sama muotokieli kuin tekstiilien kuvioinnissa. Televisio sijoitettiin tilavampaan olohuoneeseen, jotta makuuhuone ei tukkeutuisi. Oviseinälle hankittiin vielä kaksi Juhani Melenderin akryylityötä täydentämään kokonaisuutta.

Tuotteet:

tapetti: Designers Guild; P381/10 46e/rulla
keppiverho ja helmalakana: Designers Guild; F562/30 75e/m
suoraverho ja isot tyynyt: Desigders Guild;F1063/04 159e/m
verhon vuori: Kobe: Merengue 136 43e/m
punaiset tyynyt: Designers Guild; F1061/06 96e/m
lakanat: tuplatäkki ja 2xtyyny: Borås Cotton; Alex 128e/setti
torkkupeitto: Designers Guild; Camisea 195e
yöpöytä: Eileen Gray 275e
Jalkavalaisin: Marset; 720 455e

Sisustuksen Koodi, Turku 02-23 06 688


Päiväpeitto: Linum 270x270
Lauritzon, Helsinki 09-77 71 800

Paperivalaisimet
Ikea, Espoo 09-34829400

Vetimet: Häfele; ALL04, alu 8,25e/kpl
Moderno, Turku 02-46 93 020

taulut Juhani Melender 02-23 33 206

(t.i.l.a. osa 6, 16.2.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja