Mainos

Makuhuulirasvoja pois markkinoilta

Miramen makuhuulirasvoja vedetään pois markkinoilta terveyshaittojen takia. Poisvedettävät huulirasvat ovat metsämansikanmakuinen Mirame Wild Strawberry ja omenanmakuinen Mirame Green Apple.

Kuluttajaviraston mukaan mansikanmakuista huulirasvaa käyttäneet ovat saaneet harvinaisen rajuja iho-oireita: huulet ovat turvonneet ja halkeilleet kivuliaasti. Lisäksi jotkut huulirasvaa käyttäneet ovat kokeneet astman tyyppisiä oireita. Mansikanmakuinen huulirasva on testattu erikseen myös Helsingin yliopiston iho- ja allergiasairaalassa, ja sen todettiin aiheuttavan iho-oireita. Oireiden aiheuttajaksi epäillään metsämansikanmakuista makuainetta, mutta asiaa selvitetään edelleen.

Maahantuoja korvaa kuluja

Huulirasvan haitoista on tullut useita ilmoituksia myös Kuluttajavirastoon. Koska maahantuoja Cederroth on saanut valituksia myös omenanmakuisesta huulirasvasta, sekin poistetaan markkinoilta.

Kuluttajaviraston mukaan markkinoilta vedettävät huulirasvat voi palauttaa myyjäliikkeeseen myös ilman kuittia. Kuluttajansuojalain nojalla kuluttaja voi vaatia liikkeestä vastaavaa turvallista tuotetta tai ainakin huulirasvan hinnanpalautusta.

Huulirasvojen maahantuoja Cederroth on luvannut korvata tuotteen aiheuttamat lääkäri- ja lääkekulut selkeiden tositteiden pohjalta. Huulirasvojen valmistaja on amerikkalainen Blistex.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.