Mainos

Maksut pienissä ulosotoissa alenevat

Uuden ulosottolain on tarkoitus tulla voimaan aikaisintaan puolen vuoden kuluttua siitä, kun eduskunta on asian lopullisesti hyväksynyt.

Ulosoton maksut pienehköjen saatavien perimisessä alenevat. Eduskunta on hyväksynyt ulosottolain kokonaisuudistuksen kolmannen vaiheen sisällön. Hallituksen esitys oli muuttunut eräiltä osin eduskunnan lakivaliokunnan käsittelyssä.

Valiokunnan ehdotuksen mukaisesti pienin ulosotosta perittävä ns. taulukkomaksu alenee seitsemästä eurosta 2,5 euroon. Pienimmällä maksulla selviää, kun perittävä määrä on enintään 14 euroa. Seuraavalla portaalla maksu tulee olemaan 2,5 euroa ja se nousee tasaisesti ja on enimmillään 340 euroa. Tällä hetkellä alin seitsemän euron maksu otetaan aina, kun perittävän määrä on enintään 67 euroa.

Laki muuttuu myös niin, että yli kaksi vuotta jatkuneessa ulosmittauksessa taulukkomaksun periminen loppuu kokonaan. Hallitus oli ehdottanut rajaksi kolmea vuotta.

Kun ulosotossa taulukkomaksu peritään jokaisesta osasuorituksesta erikseen, näiden maksujen yhteismäärä on saattanut nousta joissakin tapauksissa melko korkeaksi suhteessa itse perittävään summaan.

Uusi laki sisältää myös monia muita muutoksia ja sen on tarkoitus tulla voimaan aikaisintaan puolen vuoden kuluttua siitä, kun eduskunta on asian lopullisesti hyväksynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.