Mainos

Maksullinen puhelinluettelo internetiin

Valtion puhelinyhtiö ja yksityiset puhelinyhtiöt ovat siirtäneet puhelinluettelonsa internetiin. Maksullinen palvelu alkaa muutaman viikon kuluessa. Tiedot päivitetään useita kertoja viikossa.

Alueellisten puhelinluettelotietojen lisäksi sähköiseen luetteloon on koottu matkapuhelinnumerot. Lisäksi tarjolla on sähköposti- ja kotisivuosoitteita. Niiden määrän odotetaan lisääntyvän koko ajan.

Telecom Finland ja Finnet-yhtiöt markkinoivat luetteloa omilla tuotenimillään, vaikka tiedot kootaan yhdessä kuten 118-numerotiedusteluun. Sähköinen luettelo on toteutettu yhteistyössä Suomen Numeropalvelun ja ICL Datan kanssa.

Molemmilla puhelinyhtiöillä on ollut muihin järjestelmiin perustuvat sähköiset puhelinluettelot vuoden verran, mutta niihin pääsy vie aikaa tai on muutoin hankalaa. Ongelmana on ollut myös tietojen vanheneminen.

Uuden sähköisen luettelon luvataan olevan jatkuvasti ajan tasalla, koska se päivitetään niin usein. Esimerkiksi uuden liittymän hankkinut saa numeronsa heti internet-luetteloon.

Luetteloon tieto maksutta puhelinluetteloista

Puhelinluetteloissa oleva tieto siirtyy toistaiseksi veloituksetta internet-luetteloon. Sen sijaan numeroiden haku maksaa 2-3 markkaa kappale.

Finnet-Median toimitusjohtaja Hannu-Pekka Ihatsu kertoi, että kokeiluvaihe on jo alkanut. Varsinainen toiminta aloitetaan muutaman viikon kuluessa.

Luettelohakuihin tarvitaan salasana, jonka käyttäjä saa sen jälkeen kun hän on tehnyt sopimuksen käytöstä yhtiöiden kanssa. Ihatsun mukaan ensi alkuun pyrkimyksensä on saada asiakkaaksi paljon palvelua käyttäjiä kuten yrityksiä.

Ihatsun mukaan luettelosta löytyy ainakin viisi miljoonaa numeroa. Viime vuonna sähköisistä puhelinluetteloista tehtiin noin viisi miljoonaa hakua.

Ryhmittelyä ja ilmoituksia

Tiedot luetteloon ryhmitellään erilaisiin hakemistoihin hakujen helpottamiseksi. Tällaisia hakemistoja ovat esimerkiksi kotitaloudet, yritykset ja matkapuhelimet.

Lisäksi luettelosta voi ostaa ilmoitustilaa, jota voi tehostaa esimerkiksi nelivärilogoilla ja kotisivulinkeillä. Telen kautta palvelun internet-osoite http://telefinder.inet.fi ja Finneyhtiöillä www.numeronetti.fi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.